ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 15 Οκτωμβρίου 2024 - 11:22:44μ.μ.
10
Μαΐου

H Συνταγή Κερδών Στην Εστίαση

Κατηγορία Marketing

Που απευθύνεται:

Επιχειρηματίες ή μελλοντικούς επιχειρηματίες :

    • Που θέλουν να ανοίξουν ένα νέο μαγαζί εστίασης.
    • Που έχουν μαγαζί εστίασης και θέλουν να αυξήσουν τα κέρδη τους
    Στελέχη:
    • Με καριέρα στην εστίαση, που θέλουν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα τους ή και να εξελιχθούν σε υψηλότερες θέσεις.
    • Με όραμα να κάνουν καριέρα σε μαγαζιά εστίασης.
    Σκοπός:
    • Να παρουσιάσει, ποιος είναι ο μηχανισμός παραγωγής κερδών στις επιχειρήσεις εστίασης .
    • Πως μια νέα επιχείρηση εστίασης θα γίνει κερδοφόρα.
    • Πως μια υπάρχουσα επιχείρηση εστίασης θα αυξήσει τα κέρδη της

 

Το συγκεκριμένο σεμινάριο διαφέρει από οποιοδήποτε άλλο που αφορά την εστίαση γιατί:
   

Δεν παραμένει μόνο στη θεωρητική κατάρτιση, δίνει τη συνταγή για επιτυχία και εξηγεί πρακτικά και απλά , εφαρμόσιμες πρακτικές για κέρδη.
   

Δεν μένει μόνο σε θέματα παραγωγής και service, ξεκινά από την «ιδέα» (ανταγωνιστικό concept)και το σχεδιασμό της επιχείρησης έως την καθημερινή λειτουργία .
   

Τι εξασφαλίζει κέρδη σε επιχειρήσεις εστίασης;
   

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Κορνέλ [Cornell] και την Εθνική Ένωση Εστιατορίων των ΗΠΑ [National Restaurant Association] το 60% των εστιατορίων αποτυγχάνουν μέσα στα τρία πρώτα έτη λειτουργίας.

   

Μετά από πέντε χρόνια, ο αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί στο 75%.

   

Πετυχαίνουν οι επιχειρηματίες που δεν πλανώνται από το «Μύθο της επιτυχίας» αλλά εφαρμόζουν την «Συνταγή της Επιτυχίας»
   

Συνοπτικό πρόγραμμα:

    Αγορά Εστίασης
        Μέγεθος Αγοράς
        Κατηγορίες επιχειρήσεων
        Περιγραφή Καταναλωτή
        Τάσεις της Αγοράς

 

    Πως σχεδιάζεται ένα Concept εστίασης να είναι ανταγωνιστικό
        Τι είναι concept εστίασης ,
        Ανάλυση των 10 τομέων που το συνθέτουν,
        Πως σχεδιάζεται η στρατηγική του
        Σχεδίαση του κάθε τομέα ξεχωριστά
        Πως επιλέγουμε σημείο (location)
        Πως αποφασίζουμε τα τετραγωνικά που χρειαζόμαστε
        Αν υπάρχει μαγαζί πως σχεδιάζουμε τι concept θα φτιάξουμε;
        Business Plan (επιχειρηματικό σχέδιο)

 

    Πως σχεδιάζεται το Business Plan
        Πως γίνεται η συλλογή στοιχείων .
        Πως δομείται ένα marketing Plan
        Πως γίνεται εκτίμηση τζίρου
        Πως προϋπολογίζεται το Food και το labor Cost
        Πως προβλέπεται το ταμείο ρευστότητα (cash flow)

 

    Auditing σε υπάρχουσα επιχείρηση
        Κατάρτιση P&L(χρήση έτους)
        Καταγραφή Ανταγωνισμού
        Ανάλυση υπάρχοντος concept και ανταγωνιστών
        Κοστολόγηση Μενού

 

    Operations (Λειτουργία)
        Καθορισμός πόστων παραγωγής
        Προσδιορισμός εξοπλισμού
        Προσδιορισμός αποθηκευτικών χωρών
        Διαδικασίες παραγωγής
        Ορισμός οργανογράμματος
        Διαδικασία προγράμματος προσωπικού
        Διαδικασία πρόβλεψης πωλήσεων
        Διαδικασία πρόβλεψης αγορών και προετοιμασιών
        Πρόγραμμα καθαριοτήτων
        Flow Chart (καθημερινές εργασίες ανά μέρα εβδομάδα και μηνά )
        Εσωτερικές επιθεωρήσεις
        Εκπαίδευση προσωπικού
        Αξιολόγηση και αναβάθμιση προσωπικού

 

    Διαχείριση
        Προσδιορισμός δεικτών αποδοτικότητας KPIs
        Σχεδιασμός MIS
        Επιλογή software
        Παρακολούθηση P&L (χρήση έτους)
        Παρακολούθηση δεικτών
        Παρακολούθηση απόδοσης Promotion
        Παρακολούθηση ταμείου και ρευστότητας

 

    Branding
        Επιλογή ονόματος
        Λογοτύπηση
        Πρόσοψη
        Διαφήμιση Promotion
        Λανσάρισμα- Grande Opening
        Σχεδιασμός ενεργειών πρώτης δοκιμής ( trial)
        Προγράμματα loyalty

 

    Menu – Κοστολόγηση - Φύρες
        Δημιουργία προϊόντων
        Γεύσεις
        Διακόσμηση πιάτων
        Θεωρητικό Food Cost Κοστολόγηση
        Τεστ αρεστότητας
        Σύνθεση μενού , τιμολόγηση


Εισηγητής/ές: Γρηγοράτος Παναγής
   

Διάρκεια: 15 Ώρες
   

Κόστος: 350€
   

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 15,16,17/5 Πρωινό - 18,19,22/5 Απογευματινό
   

Ημερομηνία έναρξης: 15/5/2017
   

Ώρες διεξαγωγής: 10:00 – 15:00 (Πρωινό) - 16:30 – 21:30 (Απογευματινό)
   

Πόλη: Αθήνα

 

 

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Διαβάστηκε 498 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα