ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 11:05:36π.μ.
13
Ιουλίου

Δημιουργία ιστοσελίδων & ηλεκτρονικών καταστημάτων με το Wordpress CMS

Κατηγορία Πληροφορικής

Το Θερινό Σχολείο απευθύνεται σε φοιτητές, αποφοίτους και επαγγελματίες που επιθυμούν να μάθουν να κατασκευάζουν και να διαχειρίζονται επαγγελματικές ιστοσελίδες και ηλεκτρονικά καταστήματα μέσω της πιο δημοφιλούς πλατφόρμας ανάπτυξης ιστοσελίδων, του WordPress CMS.

Το πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν και αρχάριοι καθώς ξεκινά από τις πολύ βασικές αρχές ανάπτυξης ιστοσελίδων, την τοπική εγκατάσταση του WordPress και καταλήγει σε πιο προχωρημένα θέματα όπως βελτιστοποίηση SEO της σελίδας και δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος.


Σκοπός

 

Το WordPress είναι παγκοσμίως η πιο δημοφιλής πλατφόρμα ανάπτυξης ιστοσελίδων.


Σκοπός του Θερινού Σχολείου είναι να διδάξει σταδιακά όλες τις λειτουργίες του συστήματος διαχείρισης περιεχομένου (Content Management System - CMS) WordPress από την αρχή μέχρι το τέλος.


Μέχρι το τέλος του προγράμματος και μέσα από την εξάσκηση οι εκπαιδευόμενοι θα μάθουν να χειρίζονται πλήρως την πλατφόρμα του WordPress και θα μπορούν να κατασκευάσουν από δικές τους απλές ιστοσελίδες μέχρι ολοκληρωμένα ηλεκτρονικά καταστήματα.


Περιγραφή Σεμιναρίου

 

Το Θερινό Σχολείο διάρκειας 20 ωρών καλύπτει το φάσμα των κάτωθι θεματικών ενοτήτων:

 

1 Εισαγωγή στο WordPress
Σύγκριση του self-hosted ‘WordPress’ και του cloud-hosted ‘wordpress.com’, κατανόηση φιλοξενίας στο web, τοπική εγκατάσταση του wordpress (με το πακέτο WAMP/XAMP) και πρώτη γνωριμία με το Wordpress.


2 Εργασία με Θέματα και Προσαρμογή Εμφάνισης
Αναζήτηση, εγκατάσταση κι ενεργοποίηση θέματος, παραμετροποίηση των βασικών συστατικών του (header, background, κ.ά).


3 Δημιουργία και Διαχείριση Σελίδων και Αναρτήσεων
Δομή Ιστοσελίδας, Δημιουργία Posts και ιεραρχία με κατηγορίες, δημιουργία σελίδων και ιεραρχία με συσχέτιση parent-child, χρήση και βασικές λειτουργίες του κειμενογράφου, ενσωμάτωση βίντεο youtube.


4 Δημιουργία και Διαχείριση Μενού
Δημιουργία και διαχείριση μενού (ενσωμάτωση σελίδων, κατηγοριών άρθρων- posts και εξωτερικών συνδέσμων στο μενού)


5 Εργασία με Αρχεία Μέσων
Εισαγωγή εικόνας και αρχείου μέσων από τον υπολογιστή ή από μια URL, διαχείριση της βιβλιοθήκης πολυμέσων, επεξεργασία αρχείων μέσων.


6 Εργασία με Widgets και Συνδέσεις
Κατανόηση των widgetareas, προσθήκη, παραμετροποίηση και αναδιάταξη των widget, δημιουργία κι επεξεργασία συνδέσεων και κατηγοριών συνδέσεων.


7 Εργασία με Πρόσθετα –Plugins
Εφαρμογές επεκτάσεων για image gallery, image slider, contentslider, social media χάρτες googlemaps, φόρμες επικοινωνίας, και ρύθμιση εμφάνισης περιεχομένου με τη χρήση shortcodes.


8 Πολυγλωσσικό Περιεχόμενο στο WordPress
Γνωριμία κι εγκατάσταση δημοφιλών πρόσθετων (wpml, qtranslate) για μετάφραση και πολυγλωσσικό περιεχόμενο στο WordPress site.


9 Βελτιστοποίηση SEO του WordPress Site για τις Μηχανές Αναζήτησης
Βελτιστοποίηση της ποιότητας της ιστοσελίδας και εφαρμογή δημοφιλούς επέκτασης SEO, πρόσθεση λέξεων κλειδιών και φιλικά urls.


10 Δημιουργία Ηλ. καταστήματος με το WooCommerce
Δημιουργία ηλ. καταστήματος με το woocommerce, προσθήκη, κατηγοριοποίηση κι επεξεργασία προϊόντων, δημιουργία καλαθιού και σελίδας παραγγελίας, ρύθμιση τρόπων πληρωμής, παράδοσης και εξόδων μεταφοράς, διαχείριση παραγγελιών.


11 Διαχείριση Χρηστών, Αναβάθμιση και Μεταφορά Του Wordpress Site σε Απομακρυσμένο Server
Προσθήκη και διαχείριση νέων χρηστών, προβολή και διαχείριση αναβαθμίσεων, Μεταφορά και Back-Up βάσης δεδομένων και περιεχομένου φακέλων.

 

Στους συμμετέχοντες θα διανεμηθούν βιβλία, σημειώσεις καθώς και συμπληρωματικό υλικό (π.χ. διαφάνειες διαλέξεων και σχετική με το αντικείμενο και τον κλάδο ελληνική και ξένη αρθρογραφία / βιβλιογραφία).

 

Αξιολόγηση Συμμετεχόντων


Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική. Οι απουσίες των καταρτιζομένων επιτρέπονται σε ποσοστό 10% επί των συνολικών ωρών του προγράμματος. Σε περίπτωση υπέρβασης του ορίου των απουσιών δε δίνεται το δικαίωμα στην εξέταση / αξιολόγηση.


Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα αξιολογηθούν στο τέλος του προγράμματος με εργασία. Μετά την επιτυχή αξιολόγηση παρέχεται στους συμμετέχοντες Πιστοποιητικό Εξειδίκευσης, διαφορετικά λαμβάνουν Βεβαίωση Παρακολούθησης.


Πληροφορίες Συμμετοχής

 

Το Θερινό Σχολείο θα διεξαχθεί καθημερινές απογευματινές ώρες σε εργαστήριο Η/Υ στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Κόστος: 185 Ευρώ

 

Εισηγητής


Οι εισηγητές του προγράμματος είναι μέλη του Διδακτικού και Επιστημονικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καθώς και συνεργάτες με εξειδικευμένη γνώση.
Ακολουθεί λίστα με τους εισηγητές:


• Νικόλαος Πρωτόγερος, Αναπλ. Καθηγητής Τμ. Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
• Αικατερίνη Τζαφίλκου, Υπ. Διδάκτορας Τμ. Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

 

ΠΟΛΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ     ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ                                           ΕΝΑΡΞΗ          ΛΗΞΗ           ΔΙΑΡΚΕΙΑ / ΩΡΕΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ           Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Εγνατία 156    18/07/2016    22/07/2016    20 ώρες

 

 

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Διαβάστηκε 717 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα