ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 5:36:50μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
07
Σεπτεμβρίου

Η ενέργεια που καταναλώνεται από τις δομές πληροφορικής (data centers, computer rooms κ.ά.)

έχει υπολογιστεί περί τα 56 TWh ανά έτος στην Δυτική Ευρώπη. Η τιμή αυτή αναμένεται να ανέλθει στο 104 TWh μέχρι το 2020 (στοιχεία από την εφαρμογή του μοντέλου βάσης «Draft UK Market Transformation Programme European Enterprise Server»). Δεδομένου ότι οι δομές αυξάνουν σε μέγεθος αλλά και σε πλήθος, η κατανάλωση ενέργειας από τέτοιου είδους πηγές αναμένεται να αυξηθεί εκθετικά. Στην Αγγλία και σύμφωνα με τις μελέτες του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Carbon Trust, ο εξοπλισμός γραφείου όπως είναι τα desktop PCs, monitors, printers, photocopiers και projectors αντιστοιχεί στο 15% της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης της χώρας. Το ποσό αυτό αναμένεται να αυξηθεί στο 30% μέχρι το 2020.

 

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η διαχείριση της πληροφορικής ενός οργανισμού με πιο «πράσινο» τρόπο δεν είναι μόνο περιβαλλοντικά ορθό αλλά και οικονομικά συμφέρον – και στις παρούσες εποχές επιβεβλημένο.

 

Στο σεμινάριο αυτό παρέχονται βασικές γνώσεις πάνω στο θέμα του Green IT. Οι γνώσεις αυτές περιλαμβάνουν στοιχεία για την ορολογία, τις βασικές αρχές και τις βέλτιστες πρακτικές του Green IT.

 

Τα θέματα που θα αναλυθούν περιλαμβάνουν:


1. Επισκόπηση του Green ΙΤ
2. Τρόπους για την εσωτερική επισκόπηση του οργανισμού σε σχέση με τις βασικές αρχές του Green ΙΤ
3. Τρόπους για την βελτίωση των προδιαγραφών Green ΙΤ ενός οργανισμού.

 

Σε ποιους απευθύνεται


Το σεμινάριο απευθύνεται σε οποιονδήποτε επιθυμεί να αποκτήσει σε πρώτο επίπεδο, κατευθυντήριες οδηγίες για το Green IT. Το σεμινάριο είναι σχεδιασμένο ώστε να απευθύνεται σε οποιοδήποτε μέλος τμήματος Πληροφορικής ή και όχι, συμπεριλαμβανομένων και στελεχών που σχετίζονται με την εταιρική κοινωνική ευθύνη, τις προμήθειες και το προσωπικό.

 

Με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι εκπαιδευόμενοι θα γνωρίζουν:


• ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη της υιοθέτησης του Green IT τόσο σε επίπεδο τμήματος πληροφορικής όσο και σε επίπεδο οργανισμού
• πως να διεξάγουν μια εσωτερική επισκόπηση του οργανισμού και πως να εξάγουν συμπεράσματα σχετικά με το επίπεδο του οργανισμού σε θέματα Green IT
• πως να περιγράψουν τον συσχετισμό ανάμεσα στις επιχειρησιακές και ΙΤ δραστηριότητες ενός οργανισμού και την ενεργειακή του κατανάλωση.
• τι σημαίνουν οι έννοιες carbon footprint αλλά και ποιες δυνατότητες υπάρχουν στην πληροφορική για την μείωση του
• ποια είναι η σημασία, οι κίνδυνοι και οι ευκαιρίες σε σχέση με την εκτύπωση και ανακύκλωση, την ενεργειακά αποδοτική υπολογιστική (Energy efficient computing), το Virtualisation, κ.α.
• ποιο είναι το υπόβαθρο και η περιβαλλοντική ανάγκη για το Green IT

 

Το σεμινάριο καλύπτει την ύλη και προετοιμάζει τους συμμετέχοντες για τις εξετάσεις του Certificate in Green IT Foundation του BCS/ ISEB. Οι συγκεκριμένες εξετάσεις θα λάβουν χώρα μετά το πέρας του σεμιναρίου και για όποιον από τους συμμετέχοντες το επιθυμεί. Σε αντίθετη περίπτωση χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθησης.
Η γλώσσα του σεμιναρίου και των εξετάσεων, είναι η Αγγλική.


Το κόστος των εξετάσεων (170€) δεν περιλαμβάνεται στην τιμή του σεμιναρίου.

 

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 

 

πηγή: semifind.gr

Διαβάστηκε 208 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα