Τρέχων Καιρός
20°C
αίθριος καιρός
ΜεταξουργείοΠρόγνωση 3 Ημερών (Ωριαία)
-
Κυρ 12:0020°Cαίθριος καιρός -
Κυρ 15:0019°Cελαφρές νεφώσεις -
Κυρ 18:0016°Cελαφρές νεφώσεις -
Κυρ 21:0015°Cαίθριος καιρός -
Δευ 00:0014°Cαίθριος καιρός -
Δευ 03:0015°Cαίθριος καιρός -
Δευ 06:0016°Cαίθριος καιρός -
Δευ 09:0019°Cαραιές νεφώσεις -
Δευ 12:0020°Cαραιές νεφώσεις -
Δευ 15:0019°Cαυξημένες νεφώσεις -
Δευ 18:0018°Cαυξημένες νεφώσεις -
Δευ 21:0018°Cαυξημένες νεφώσεις -
Τρί 00:0017°Cαυξημένες νεφώσεις -
Τρί 03:0017°Cαραιές νεφώσεις -
Τρί 06:0017°Cαραιές νεφώσεις -
Τρί 09:0020°Cαυξημένες νεφώσεις -
Τρί 12:0021°Cαυξημένες νεφώσεις -
Τρί 15:0020°Cαυξημένες νεφώσεις -
Τρί 18:0019°Cαυξημένες νεφώσεις -
Τρί 21:0018°Cαυξημένες νεφώσεις -
Τετ 00:0018°Cαυξημένες νεφώσεις -
Τετ 03:0017°Cαυξημένες νεφώσεις -
Τετ 06:0018°Cαυξημένες νεφώσεις -
Τετ 09:0020°Cαυξημένες νεφώσεις
Τι τυρί πρέπει να τρώτε για την καλή υγεία των οστών σας
Ποια οφέλη σας προσφέρουν συγκεκριμένα είδη
Το τυρί αποτελεί εκτός των άλλων μια από τις καλύτερες και πιο απορροφήσιμες πηγές ασβεστίου στη φύση.
Το ασβέστιο αποτελεί βασικό δομικό συστατικό των οστών μας και ένας μέσος ενήλικας θα πρέπει να προσλαμβάνει τουλάχιστον 900 με 1000 mg ασβεστίου την ημέρα, ενώ σε άτομα όπως γυναίκες σε εμμηνόπαυση ή με ιστορικό οστεοπενίας ή οστεοπόρωσης κ.ά, το ποσό αυτό μπορεί να φτάνει και τα 1300 με 1500 mg την ημέρα.
Τι προσφέρει το τυρί ανάλογα με το είδος
- 100 γραμμάρια φέτας μας δίνουν 493 mg ασβεστίου
- 100 γραμμάρια μοτσαρέλα μας δίνουν 507 mg ασβεστίου
- 100 γραμμάρια τυρί τύπου cottage μας δίνουν 83 mg ασβεστίου
- 100 γραμμάρια σκληρής παρμεζάνας μας δίνουν 1184 mg ασβεστίου
- 100 γραμμάρια γκούντα μας δίνουν 700 mg ασβεστίου
- 100 γραμμάρια γραβιέρας μας δίνουν 801 mg ασβεστίου
- 100 γραμμάρια κασέρι μας δίνουν 801 mg ασβεστίου
- 100 γραμμάρια ένταμ μας δίνουν 731 mg ασβεστίου
(30 γραμμάρια αντιστοιχούν σε μερίδα ίση με ένα σπιρτόκουτο).
Βλέπετε λοιπόν ότι όταν μιλάμε για τα οστά μας και για την πρόσληψη ασβεστίου τα κίτρινα τυριά έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με τα λευκά. Όσο μάλιστα πιο σκληρό είναι ένα τυρί, τόσο πιο πυκνό και πιο πλούσιο σε ασβέστιο.
πηγή:newsbeast.gr
