ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 12 Μαΐου 2024 - 4:21:24μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
21
Ιουλίου

Νέες εξελίξεις στη Γαλλία για τη φονική επίθεση στη Νίκαια

Πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα, ανακρίνονται από το βράδυ της Τετάρτης για ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην τρίτη τρομοκρατική επίθεση του Ισλαμικού Χαλιφάτου που σημειώθηκε στη Γαλλία τους τελευταίους 18 μήνες.

Ένας 38χρονος Αλβανός, σύμφωνα με τις γαλλικές Αρχές, είναι αυτός που μαζί με τη φίλη του προμήθευσε με αυτόματο όπλο τον μακελάρη της Νίκαιας Λαουαϊέζ Μπουλέλ την Ημέρα της Βαστίλης.

 

Εξετάζεται επίσης κι ένας 22χρονος, ο οποίος φέρεται να έλαβε ένα μήνυμα από τον Τυνήσιο τρομοκράτη, δευτερόλεπτα πριν εκείνος σκορπίσει τον τρόμο στη γαλλική ριβιέρα. Και οι τρεις θα βρεθούν σήμερα ενώπιον δικαστηρίου.

 

Επιστρατεύονται οι «Reservists»

 

Στο μεταξύ, η Γαλλική Εθνοσυνέλευση άναψε το πράσινο φως για την εφαρμογή όσων προβλέπονται όταν η χώρα εισέρχεται σε καθεστώς τρομοκρατικής απειλής. Ήδη έπειτα από έγκριση σχετικού άρθρου έχει δοθεί η δυνατότητα στις γαλλικές Αρχές να ελέγχουν αποσκευές και οχήματα χωρίς προηγούμενη απόφαση εισαγγελέα. Παράλληλα, έλεγχοι θα γίνονται και σε κατοικίες, δίχως να είναι απαραίτητο σχετικό ένταλμα.

 

Η νομοθεσία καθιστά επίσης ευκολότερο να αποτρέπονται οι μεγάλες συγκεντρώσεις, ακόμη και να απαγορευτούν διαδηλώσεις, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο. Επιπροσθέτως, στο έργο των 11.000 στρατιωτών που έχουν βγει πλέον στους δρόμους θα συνδράμουν και οι «reservists».

 

Πρόκειται για καλά εκπαιδευμένους πρώην αστυνομικούς και στρατιωτικούς, ακόμη και απλούς πολίτες.

 

Αυτά τα μέτρα είχαν εφαρμοστεί ξανά μόνο μία φορά στο παρελθόν στη Γαλλία, το 1960, όταν επεβλήθη απαγόρευση κυκλοφορίας σε χιλιάδες Αλγερινούς που ζούσαν στο Παρίσι και στα προάστιά του.

 


Πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 140 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα