ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024 - 9:06:20μ.μ.
13
Ιουλίου

Έλληνας ομογενής θα οριστεί αντιπρόεδρος της Κλίντον

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Ένα από τα πρόσωπα που προορίζονται για τη θέση του αντιπροέδρου, σε περίπτωση που κερδίσει στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ η Χίλαρι Κλίντον, είναι ο ναύαρχος εν αποστρατεία Τζέιμς Σταυρίδης.

Πρόκειται για έναν Έλληνα ομογενή, πρύτανη της Νομικής και Διπλωματικής Σχολής (Fletcher School of Law and Diplomacy) στο Πανεπιστήμιο Tufts, κοντά στη Βοστόνη, και πρώην ανώτατο διοικητή συμμαχικών δυνάμεων στο ΝΑΤΟ.

 

«Ο ναύαρχος Σταυρίδης είναι ένας από τους καλύτερους αξιωματικούς ενόπλων δυνάμεων της γενιάς του» δήλωσε στο Reuters η Μισέλ Φλούρνοϊ, πρώην υφυπουργός Άμυνας.

 

«Είναι άτομο μεγάλης ικανότητας και ακεραιότητας, και εξαιρετικός ηγέτης. Έχει τα ταλέντα, την εμπειρία, την κριτική ικανότητα και τον χαρακτήρα να υπηρετήσει τους πολίτες της Αμερικής στα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησής μας» πρόσθεσε.

 

Η Φλούρνοϊ είναι επικεφαλής σε ένα ίδρυμα μελετών (think tank) και συμβουλεύει την προεκλογική ομάδα της Κλίντον σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

 

Ο Έλληνας ομογενής που προορίζεται ως «δεξί χέρι» της Κλίντον υπήρξε ανώτατο στρατιωτικό στέλεχος στην κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους του νεότερου, με υπουργό Άμυνας τον Ντόναλντ Ράμσφελντ, στα πρώτα χρόνια της αμερικανικής κατοχής του Ιράκ.

 

Ένα ενδεχόμενο άνοιγμα για κριτική εναντίον του ίδιου του Σταυρίδη αποτελεί μια έκθεση του γενικού επιθεωρητή του Υπουργείου Άμυνας το 2012, σύμφωνα με την οποία ο ναύαρχος δεν είχε λάβει εκ των προτέρων έγκριση για να χρησιμοποιήσει ένα αεροπλάνο των ενόπλων δυνάμεων για μια ανεπίσημη επίσκεψη και υπέβαλε μη κανονικά παραστατικά εξόδων. Οι Αρχές τον απάλλαξαν από τις κατηγορίες.

 

Ως υποψήφιος αντιπρόεδρος, ο Σταυρίδης θα προσθέσει ειδικό βάρος στην προεδρική υποψηφιότητα της Κλίντον. Ο Τραμπ εξετάζει μεταξύ άλλων την υποψηφιότητα για αντιπρόεδρο του Μάικλ Φλιν, αντιστράτηγου και πρώην διευθυντή της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (DIA).

 

Για την Κλίντον, άλλες πιθανές επιλογές για αντιπρόεδρος είναι οι γερουσιαστές Ελίζαμπεθ Ουόρεν (Μασαχουσέτη) και Τιμ Κέιν (Βιρτζίνια), σύμφωνα με αναφορές στα ΜΜΕ. Η Κλίντον εμφανίστηκε με την Ουόρεν στο Οχάιο τον περασμένο μήνα και θα εμφανιστεί με τον Κέιν στην Βιρτζίνια αύριο, στις προεκλογικές εκστρατείες των δύο γερουσιαστών. Η προεκλογική της ομάδα δεν έχει επιβεβαιώσει ότι οι γερουσιαστές διερευνώνται επίσημα ως υποψήφιοι για την αντιπροεδρία.

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 205 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα