ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024 - 4:44:16π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
27
Απριλίου

Βαρουφάκης: Σόιμπλε και Ντράγκι παραλίγο να πιαστούν στα χέρια

Κατηγορία Παραπολιτικά

Ενα άγνωστο περιστατικό έντασης, μεταξύ Σόιμπλε και Ντράγκι, υποστηρίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης ότι έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2015.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ και ο επικεφαλής της ΕΚΤ «κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια» ως απότοκο της διαφωνίας για τους χειρισμούς που πρέπει να γίνουν για να αντιμετωπιστεί η ελληνική κρίση.

 

Σύμφωνα με τη γερμανική Handelsblatt, ο Γιάνης Βαρουφάκης παρακολουθούσε τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ «με διασκεδαστική διάθεση και αηδία».

 

Την αποκάλυψη έκανε ο Γ. Βαρουφάκης μιλώντας στο Council on Foreign Relations στη Νέα Υόρκη, για την ελληνική κρίση. Χαρακτήρισε δε ως «αποκορύφωμα στην πορεία της ελληνικής κρίσης μέχρι σήμερα, το τελεσίγραφο της τρόικας τον Ιούνιο του 2015, που εκπρόσωποί της ήθελαν να επιβάλουν τις θέσεις τους στην Ελλάδα».

 

«Από την αρχή ξεκίνησε λάθος και στη συνέχεια γινόταν όλο και χειρότερο» είπε ο Γ. Βαρουφάκης και κατηγόρησε την ΕΚΤ και το ΔΝΤ ότι «αντιμετώπισαν την κρίση στη χώρα του σαν να επρόκειτο για πρόβλημα ρευστότητας, και αντί να διαγράψουν το χρέος, τη ‘φόρτωσαν’ με ακόμη περισσότερα δάνεια». Σε ό,τι αφορά το «κούρεμα» του 2012 ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι στην πραγματικότητα αυτό που έγινε ήταν να χάσουν τα ταμεία στην Ελλάδα 20 δισεκ. ευρώ ενώ ως επόμενο βήμα, αυτό που ζήτησαν οι Ευρωπαίοι ήταν τη μείωση των συντάξεων –κάτι που συνέβαλε σημαντικά στη συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας».

 

Σύμφωνα με την Handelsblatt ο Γ. Βαρουφάκης είπε, επίσης, στο ακροατήριό του: «Ούτε στις ΗΠΑ είναι όλα μια χαρά. Αλλά αν ξεσπάσει μία κρίση, όπως το 2008, κάθεστε όλοι μαζί και θέτετε το ερώτημα: Πώς μπορούμε να βγούμε από την κρίση χωρίς να μας καταβροχθίσει. Αντίθετα οι Ευρωπαίοι ρωτούν: Πώς μπορούμε να το κάνουμε να φανεί σαν να λειτουργούν οι κανόνες που έχουμε θέσει;».

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 213 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα