ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 8 Μαΐου 2024 - 5:04:25π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
13
Ιανουαρίου

Αλ. Τσίπρας: Θα ήμασταν παρανοϊκοί εάν είχαμε σχέδιο να διαλύσουμε την Ε.Ε

Κατηγορία Πολιτική

Θα ήμασταν παρανοϊκοί εάν είχαμε σχέδιο να διαλύσουμε την Ε.Ε. δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας,

ο οποίος απεύχεται το σενάριο δεύτερων εκλογών και δηλώνει ότι για να διαπραγματευτεί με τους εταίρους το κόμμα του πρέπει να βγει ισχυρό από την εκλογική διαδικασία της 25ης Ιανουαρίου.


Ο κ. Τσίπρας μιλώντας στην τηλεόραση του Star και στην εκπομπή «στον ενικό» του κ. Νίκου Χατζηνικολάου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δεν υπάρχει περίπτωση να απαντήσει «όχι» για τη διαπραγμάτευση του χρέους.


Ειδικότερα σημείωσε ότι η κ. Μέρκελ θα αξιοποιήσει την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξει λύση και να την παρουσιάσει ως δική της επιτυχία.


Ακόμη υπογράμμισε πως το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και το σχέδιο διακυβέρνησης και αυτό το σχέδιο θα γίνει, όπως είπε, αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Διαγραφή πάνω από το 60% του χρέους


Ο κ. Τσίπρας είπε ότι μνημόνιο και δανειακή σύμβαση είναι δύο διαφορετικά πράγματα και συμπλήρωσε λέγοντας πως το ζητούμενο είναι η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους τους χρέους και μάλιστα σε ποσοστό πάνω από 60%.


Η διαδικασία της διαπραγμάτευσης έχει ήδη ξεκινήσει, είπε και τόνισε ότι ο πήχης έχει μπει ψηλά.


Για το εάν το ευρώ είναι μονόδρομος ο κ. Τσίπρας απάντησε ευρώ χωρίς άλλες θυσίες και επεσήμανε πως διάρθρωση του ευρώ σημαίνει χρέη βιώσιμα.


Το ευρώ κινδυνεύει με την ισχύουσα πολιτική, συνέχισε, ενώ στις πιέσεις του δημοσιογράφου για μια πιο σαφή απάντηση δήλωσε: «Δεν υπάρχει δεύτερος δρόμος».


Καμία συνεργασία με ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΚΙΔΗΣΟ


Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα του κ. Γιώργου Παπανδρέου ή το Ποτάμι, ενώ για τη ΔΗΜΑΡ σημείωσε πως ο διάλογος ήταν ειλικρινής αλλά δεν υπήρξε ο χρόνος για μια πιο ουσιαστική διαπραγμάτευση. Ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας συνάντησης με την ΔΗΜΑΡ στο μέλλον.


Σε ερώτηση του κ. Χατζηνικολάου για το εάν το ΚΚΕ επιμείνει και δεν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά και σε περίπτωση που δεν προκύψουν οι συνεργασίες εκείνες που θα του επιτρέψουν να σχηματίσει κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι δεν θέλει ούτε να σκέπτεται το σενάριο δεύτερων εκλογών.


«Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός έχει την εμπειρία και τη σοφία να επιλέξει σταθερότητα, να αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο και να επιλέξει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».


Πρόσθεσε δε πως η Αριστερά έχει κάνει πολλά για τον τόπο εκτός του να τον κυβερνήσει.


«Πιστεύω ότι ο λαός θα της δώσει αυτή την ευκαιρία. Να αναλάβουμε την ευθύνη και να φέρουμε εις πέρας την διαπραγμάτευση με τους εταίρους έχοντας την αυτοδυναμία» είπε.

 

 

πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστηκε 172 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα