Η ουσία αυτή είναι ένα αντιοξειδωτικό που είναι γνωστό ως ρεσβερατρόλη και την βρίσκουμε κυρίως στο κρασί και τα σταφύλια, αλλά και σε μικρότερες ποσότητες σε άλλα φρούτα και λαχανικά.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Cell, επιστήμονες από το Laboratory of Obesity and Aging Research, έδειξαν ότι η ρεσβερατρόλη αναστέλλει τις φωσφοδιεστεράσες. Πρόκειται για πρωτεΐνες (ένζυμα) που ρυθμίζουν την ενδοκυττάρια συγκέντρωση κυκλικών νουκλεοτιδίων και αναστέλλουν την αποδόμησή τους.
Η ρεσβερατρόλη περιορίζει την φλεγμονή στον οργανισμό έχει αποδειχτεί ότι ρίχνει σημαντικά τα επίπεδα κακής χοληστερόλης στο αίμα, η οποία είναι υπεύθυνη για πολλά προβλήματα στην καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία.
Επίσης, βελτιώνει τον τρόπο που ο οργανισμός μας ρυθμίζει την ινσουλίνη και τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα με αποτέλεσμα να γίνεται ένας μεγάλος σύμμαχος στην καταπολέμηση του καρκίνου και του διαβήτη.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, δρ Jay H. Chung, η ρεσβερατρόλη έχει γίνει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τις φαρμακευτικές εταιρείες, λόγω της αντικαρκινικής, αντιφλεγμονώδους και υπέρ της πρόληψης του διαβήτη, δράσης της στον οργανισμό μας.
Πηγή:onmed.gr