ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024 - 10:59:27π.μ.
30
Σεπτεμβρίου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα "ΛΕΩΝ ΤΟΛΣΤΟΙ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ"

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Σε μια λαμπρή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 στην αίθουσα Cotsen Hall της Γενναδείου Βιβλιοθήκης στην Αθήνα, στα πλαίσια του αφιερωματικού έτους 2016 των δύο ορθόδοξων χωρών Ελλάδας και Ρωσίας, η ημερίδα "ΛΕΩΝ ΤΟΛΣΤΌΙ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ",

υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και RCNK της Πρεσβείας της Ρώσικης Ομοσπονδίας. Ο Ελληνο- Ευρασιατικός Σύνδεσμος, με πρόεδρο τον κ.Ξενοφώντα Λαμπράκη και η Πανελλήνια ΄Ενωση Λογοτεχνών, με πρόεδρο τον κ.Τάσο Λέρτα προσκάλεσαν στην Αθήνα από τη ΜΟΣΧΑ τους απογόνους και τους μελετητές του μεγάλου ρώσου συγγραφέα Λέοντα Τολστόι.

ACOMI8
Από τους απογόνους του Λ.Τολστόι παρέστησαν:


O κόμης Βλαντιμίρ Τολστόι, σύμβουλος του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Β.Πούτιν (σε θέματα πολιτισμού και παιδείας), η Αικατερίνα Τολστόι, Διευθύντρια του Μουσείου-αγροκτήματος του Λ.Ν.Τολστόι «Γιάσναγια Πολιάνα», η Αναστασία Τολστόι (κόρη), Πανεπιστήμιο Οξφόρδης, η Γιεκατερίνα Τολστόι (κόρη), κριτικός τέχνης (Μόσχα), ο Αντρέι Τολστόι (γιος), φοιτητής του Κρατικού Πανεπιστημίου Διεθνών Σχέσεων (Μόσχα), ο Ιβάν Τολστόι (γιός), φοιτητής του Πανρωσικού Κρατικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου, η Γκαλίνα Αλεξιέγιεβα, επικεφαλής του Τμήματος Επιστημονικών Ερευνών του Μουσείου – αγροκτήματος «Γιάσναγια Πολιάνα», Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής φιλολογικών μουσείων και μουσείων των συνθετών, ο Αντρέι Κουτσουμπέι, Υποδιευθυντής του Ιδρύματος Τολστόι, μέλος του Συμβουλίου Διευθυντών του Συλλόγου «Αμερικανοί φίλοι» του Γαλλικού Μουσείου Μπλεραρκούν, η Βαλεντίνα Μιλιάγιεβα, επιμελήτρια διεθνών εκθέσεων και ο Αλεξάντερ Καρτασόβ, ζωγράφος Μουσείου Τολστόι.

ACOMI2
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Ελληνοευρασιατικού Συνδέσμου κ.Ξενοφώντας Λαμπράκης και ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Λογοτεχνών κ.Νίκος Ταβουλάρης.

ACOMI5

Κύριος ομιλητής ήταν ο κόμης Βλαντιμίρ Τολστόι, ο οποίος μίλησε για το έργο του ρώσου συγγραφέα με θέμα «Λ.Τολστόι στον 21ο αιώνα», η κυρία Γκαλίνα Αλεξέγιεβα και ο καθηγητής-ερευνητής του έργου τού Λέοντα Τολστόι κ. Δημήτρης Στεφανάκης.

ACOMI6
Η ηθοποιός Πέμη Ζούνη απήγγειλε αποσπάσματα από την «Άννα Καρένινα» του Λέοντα Τολστόι.

ACOMI4
Στο δεύτερο μέρος ακολούθησε ρεσιτάλ κλασικής μουσικής με εκλεκτούς και διεθνούς φήμης μουσικούς σε ρώσικες μελωδίες και τραγούδια.

ACOMI3

Διαβάστηκε 543 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα