ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024 - 4:30:49π.μ.
11
Δεκεμβρίου

Costantino Salis: " Η ζωή είναι ένα σχολείο"

Κατηγορία Συνεντεύξεις

Ο Costantino Salis, είναι πολυβραβευμένος Ελληνοϊταλός συγγραφέας και τραγουδοποιός με γενέτειρα την Αθήνα. Από νεαρή ηλικία αναχώρησε για την Ιταλία όπου σπούδασε Νομικά, Φιλοσοφία και Θέατρο.


Σε κερδίζει αμέσως με την αμεσότητα, την ευγένεια και τις γνώσεις του. Λίγες μέρες πριν αλλάξει η χρονιά μας μίλησε για το βιβλίο που αγαπά ξεχωριστά, το καινούργιο του τραγούδι και τα μελλοντικά του σχέδια...

 

 

Συνέντευξη στη Μαρία Χατζηνικολάου

 

 

1. Αγαπητέ κ. Costantino Salis πόσα βιβλία έχετε συγγράψει, ποιο είναι το πιο πολυδιαβασμένο σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και ποιο είναι το αγαπημένο σας.

 

Καταρχήν θα ήθελα να πω ότι η αξία ενός συγγραφέα δεν έχει να κάνει με το πόσα βιβλία έχει γράψει. Μπορεί κάποιος να έχει γράψει μόνο ένα ποίημα και να καταξιωθεί να λάβει το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Το δύσκολο σήμερα δεν είναι να γράψεις ένα ωραίο βιβλίο, αλλά να πείσεις τους άλλους πως είναι ωραίο. Έχω γράψει 10 βιβλία αλλά επειδή πολλά από αυτά έχουν μεταφραστεί και σε άλλες γλώσσες έχουν εκδοθεί και κυκλοφορούν περίπου 26 βιβλία. Για το λόγο αυτό η προσωπική μου ιστοσελίδα: http://www.costasalis.com/ και το βιογραφικό μου είναι σε έξι γλώσσες: Ελληνικά, Ιταλικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ρωσικά και Τουρκικά.
Το πιο πολυδιαβασμένο βιβλίο μου σε διεθνές επίπεδο είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα, που κυκλοφορεί στην Ελλάδα με τίτλο «Διπλές Ζωές». Το πιο αγαπημένο μου είναι το τελευταίο μου μυθιστόρημα με τίτλο «Συγγνώμη που αργά σ' αγάπησα». Είναι ένα ερωτικό, περιπετειώδες και φιλοσοφικό μυθιστόρημα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αγγελάκη.

 

 

2. Έχετε ασχοληθεί πολλά χρόνια με τη μουσική που προσφέρει αμέτρητα οφέλη στον άνθρωπο. Ποιο είναι το καινούργιο τραγούδι που έχετε ετοιμάσει και πως το εμπνευστήκατε.

 

Παράλληλα με την συγγραφή βιβλίων γράφω τραγούδια σε μουσική και στίχους δικούς μου. Έχουν ερμηνευθεί κυρίως από Ιταλούς καλλιτέχνες. Κάποια τραγούδια μου κατά καιρούς ερμηνεύω εγώ ο ίδιος. Πρόσφατα κυκλοφόρησε σε παγκόσμια ψηφιακή διανομή το νέο μου cd single με τίτλο "Δύσκολη στιγμή" σε μουσική, στίχους και ερμηνεία δική μου. Είναι μια ερωτική ροκ μπαλάντα. Το βίντεο κλιπ του τραγουδιού έχει ανεβεί στο Youtube. Κυκλοφόρησε επίσης πριν λίγες μέρες και ένα μουσικό μου θέμα με τίτλο "Hard Time". Η μουσική αυτή σύνθεση είναι εμπνευσμένη και εκφράζει συναισθήματα από την δύσκολη στιγμή που διανύουμε.

 

 

3. Στην εποχή του κορωνοιού covid 19 που ζούμε τι θα συνιστούσατε στους φίλους σας και αναγνώστες μας για να αισθάνονται πιο όμορφα.

 

Θα συνιστούσα τρία ουσιώδη πράγματα: κάτι να κάνεις, κάτι ν' αγαπάς, κάτι να ελπίζεις. Η ζωή είναι ένα σχολείο. Έχουμε έρθει εδώ στη γη για να διδαχτούμε. Το πιο σημαντικό μάθημα είναι να μάθεις να αγαπάς.

ACALIS1

4.Γνωρίζω ότι έχετε συμπράξει με πολλούς αξιόλογους και διαπρεπείς Έλληνες των Γραμμάτων και των Τεχνών. Ποια συνεργασία ξεχωρίζετε και γιατί.

 

Στην Ιταλία και ενίοτε στην Ελλάδα γράφω και παρουσιάζω ένα "Φιλοσοφικό Show". Πρόκειται για μία performance με πρόζα, μουσική, τραγούδι και χορό. Συμμετέχουν καλλιτεχνικά γνωστά ονόματα από τον χώρο του θεάματος. Ξεχωρίζω την συνεργασία μου στην Ελλάδα με τον Χρόνη Αηδονίδη, ο οποίος είναι ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της παραδοσιακής μας μουσικής. Κατόρθωσε να βγάλει το παραδοσιακό τραγούδι από την αφάνεια και να το φέρει στο Ηρώδειο και στο Μέγαρο Μουσικής. Είναι πολυβραβευμένος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επελέγη μάλιστα ως κορυφαίος καλλιτέχνης να ερμηνεύσει ελληνικό παραδοσιακό τραγούδι στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.
Στην Ιταλία ξεχωρίζω την συνεργασία μου με τον Λούτσιο Ντάλλα. Σε μουσικό επίπεδο υπήρξε ένας από τους πλέον σημαντικούς τραγουδοποιούς. Πασίγνωστο είναι το τραγούδι του "Caruso", που τραγούδησε με τον Λουτσιάνο Παβαρόττι.

 

5. Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας σχέδια.

 

Η έκδοση ενός μυθιστορήματος που γράφω αυτόν τον καιρό. Είναι μια αστυνομική περιπέτεια, που διαδραματίζεται στη Νάπολη και στη Νέα Υόρκη. Σκοπεύω επίσης να ανεβάσω σε μια θεατρική σκηνή ένα θεατρικό μου έργο.

 

6.Μιας και είμαστε κοντά στο τέλος του 2020 θα σας παρακαλούσα να κάνετε μια ευχή σε όλο τον κόσμο για το 2021.

 

Η άφιξη του 2021 είναι μια σημαντική στιγμή για όλους μας, γιατί μας επιτρέπει να γυρίσουμε σελίδα και να κοιτάξουμε το μέλλον με ανανεωμένη ελπίδα και με νέους στόχους. Εύχομαι το 2021 να είναι γεμάτο με όλα όσα επιθυμεί η καρδιά μας. Προπαντός να έχουμε υγεία, εσωτερική γαλήνη και να μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας.

 

 

Δείτε στο σύδεσμο το βίντεο κλιπ του τραγουδιού ‘’Δύσκολη στιγμή’’

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=PsdU5-3IFUE

 

Διαβάστηκε 975 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα