ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 - 2:31:20π.μ.
23
Μαρτίου

Οι δυνάμεις του Άσαντ προωθούνται στην αρχαία Παλμύρα

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Οι δυνάμεις του συριακού στρατού και οι σύμμαχοί τους προωθούνται κατά θέσεων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στα προάστια της αρχαίας πόλης της Παλμύρας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που έχει την έδρα του στη Βρετανία.

«Οι κυβερνητικές δυνάμεις βρίσκονται στην είσοδο της πόλης, είναι σε απόσταση δύο χλμ. από τη νότια πλευρά της πόλης και πέντε χλμ. από την ανατολική της πλευρά», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

 

Οι μάχες διεξάγονται γύρω από την ιστορική πόλη, μετά την κατάληψη του μεγαλύτερου μέρους του κοντινού λόφου αλ-Χίγιαλ.

 

Οι κυβερνητικές δυνάμεις, με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας, προσπαθούν από τις 7 Μαρτίου να ανακαταλάβουν την πόλη, την οποία το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε το Μάιο, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ανατολική επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας ελέγχουν οι τζιχαντιστές.

 

Στο διπλωματικό επίπεδο, διαπραγματεύσεις διεξάγονται στη Γενεύη με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

 

Ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Στάφαν ντε Μιστούρα έχει θέσει στην ατζέντα των συνομιλιών το θέμα για το μέλλον του προέδρου Άσαντ.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 108 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα