ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024 - 8:02:43π.μ.
10
Μαΐου

Ένοπλη οργάνωση είχαν στήσει τρεις Γερμανοί – Ήθελαν να πολεμήσουν κατά των κυβερνητικών περιορισμών για τον κορονοϊό

Την ονόμαζαν «Paladin»

Στο δικαστήριο της πόλης Κόμπλεντς στη δυτική Γερμανίας καλούνται να εμφανιστούν τρεις άνδρες οι οποίοι κατηγορούνται πως είχαν σχηματίσει ένοπλη ομάδα με στόχο να εναντιωθούν στους περιορισμούς που είχε επιβάλει η κυβέρνηση για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού.

 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι άνδρες αυτοί σχημάτισαν οργάνωση που ονόμασαν «Paladin» με στόχο να πάρουν τα όπλα κατά των κυβερνητικών μέτρων.

 

Οι κατηγορούμενοι φέρεται να έλαβαν μέρος σε παραστρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαΐου 2021 και να κατασκεύασαν εξαρτήματα όπλων και πυρομαχικά χρησιμοποιώντας τρισδιάστατο εκτυπωτή.

 

Ένας από αυτούς, 39 ετών, φέρεται ότι θεωρούσε στη διάρκεια της πανδημίας ότι το κράτος θα καταργούσε τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της πανδημίας.

 

Κατά τη γνώμη του, η αστυνομία και οι ένοπλες δυνάμεις είχαν ριζοσπαστικοποιηθεί κατά «των μαζών» και όδευαν «προς τον εμφύλιο και την κλιμάκωση», σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

 

Ο 39χρονος υποστήριξε ότι οι πολίτες έχουν δικαίωμα στην αντίσταση και έκρινε απαραίτητο να εξοπλιστούν προκειμένου να είναι «έτοιμοι να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους».

 

Τον Οκτώβριο του 2020 φέρεται να αποφάσισε τη σύσταση ένοπλης οργάνωσης.

 

Τον Φεβρουάριο του 2021 φέρεται ότι στρατολόγησε έναν 63χρονο και έναν 57χρονο, οι οποίοι στη συνέχεια συμμετείχαν μαζί του σε παραστρατιωτικές ασκήσεις.

 

Ο 39χρονος συνελήφθη στην Πορτογαλία το φθινόπωρο του 2023 και σήμερα κρατείται στη Γερμανία, ενώ οι δύο συγκατηγορούμενοί του παραμένουν ασύλληπτοι.

 

Οι τρεις άνδρες κατηγορούνται για σύσταση και διεύθυνση ένοπλης οργάνωσης, για σύσταση ή συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για παραβίαση του νόμου περί όπλων.

 

Πηγή: ΑΠΕ

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 16 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα