ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 14 Μαΐου 2024 - 9:38:17π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 44
10
Ιουνίου

Οι πρώτες αντιδράσεις από τις Βρυξέλλες για την επιλογή του Γκίκα Χαρδούβελη στη θέση του υπουργού Οικονομικών

Κατηγορία Πολιτική

Ανώτερος κοινοτικός αξιωματούχος που βρίσκεται κοντά στις συζητήσεις για την Ελλάδα αναφερόμενος στην επιλογή του Γκίκα Χαρδούβελη είπε πως οι Βρυξέλλες θα καλωσορίσουν το νέο υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας και θα περιμένουν ενημέρωση, ως είθισται για το τι σκέφτεται να κάνει σε σχέση με την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων, την συνέχιση της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος.

 

Το πρώτο crash test για το νέο τσάρο της ελληνικής Οικονομίας θα γίνει στο Λουξεμβούργο στις 19 και 20 Ιουνίου, με το νέο υπουργό να προεδρεύει στην τελευταία σύνοδο του Ecofin επί ελληνικής προεδρίας.

 

Πάντως από την Ευρώπη δεν πρόκειται να υπάρξει περίοδος χάριτος. Το αν η σχέση των δύο πλευρών θα είναι επιτυχής ή όχι θα κριθεί αποκλειστικά από το πόσα από τα προαπαιτούμενα (12 ως τα τέλη του άλλου μήνα) θα έχουν κλείσει, από το αν οι δύο υποδόσεις θα εκταμιευθούν χωρίς σημαντική καθυστέρηση και το από το αν θα υπάρξει κοινή λογική στις συζητήσεις για το μέλλον του ελληνικού προγράμματος.

 

Σε σχέση με το πρώτο τα μηνύματα δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά. Η ελληνική πλευρά δεν είναι έτοιμη και στις 19 του μήνα το eurogroup δεν θα εγκρίνει την εκταμίευση του επόμενου ενός δισ. Είναι ζήτημα δε αν θα το έχει κάνει πριν τις διακοπές - κάποιοι ετοιμάζονται ήδη για θαλάσσιο αυτή τη φορά σκι.

Πηγή:iefimerida.gr

Διαβάστηκε 297 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα