ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 - 3:27:32μ.μ.
20
Μαΐου

Ανησυχία μετά τον θάνατο μωρού και την εισαγωγή άλλων 7 στο νοσοκομείο λόγω μόλυνσης από ιό που θεωρείται «ήπιος»

Έχουν σημειωθεί 10 κρούσματα μυοκαρδίτιδας σε μωρά ηλικίας κάτω των 28 ημερών

 

Ενα μωρό πέθανε και άλλα επτά χρειάστηκαν εντατική φροντίδα, αφού ένας «συνήθως ήπιος» ιός φαίνεται να του προκάλεσε σοβαρή καρδιακή πάθηση. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι είχε ενημερωθεί για μια «ασυνήθιστη» αύξηση της μυοκαρδίτιδας – φλεγμονή της καρδιάς – μεταξύ των νεογέννητων στη νότια Ουαλία που μολύνθηκαν με έναν εντεροϊό κατά το περασμένο έτος.

 

Ενώ οι εντεροϊοί είναι κοινοί και συχνά ασυμπτωματικοί, σύμφωνα με το independent.co.uk, είναι γνωστό ότι προκαλούν «περιστασιακά ξεσπάσματα στα οποία ένα ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό ασθενών αναπτύσσει κλινική νόσο, μερικές φορές με σοβαρές και θανατηφόρες συνέπειες – στην προκειμένη περίπτωση μυοκαρδίτιδα», δήλωσε ο οργανισμός υγείας του ΟΗΕ.

 

Ενώ πριν από την πρόσφατη συρροή κρουσμάτων, η νότια Ουαλία είχε παρουσιάσει μόνο δύο παρόμοια κρούσματα σε έξι χρόνια, τους 10 μήνες έως τον Απρίλιο σημειώθηκαν 10 κρούσματα μυοκαρδίτιδας σε μωρά ηλικίας κάτω των 28 ημερών που βρέθηκαν θετικά σε εντεροϊό, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

 

Επτά από τα μωρά νοσηλεύτηκαν στην εντατική και ένα πέθανε, προτού μπορέσει να λάβει εξειδικευμένη θεραπεία, ανέφερε ο οργανισμός.

 

Ο μικρός Elijah πέθανε όταν ήταν μόλις 12 ημερών


Όπως αναφέρει το mirror.co.uk, οι γονείς Joann και Christian Edwards έχασαν το μωρό Elijah όταν ήταν μόλις 12 ημερών. Οι γιατροί τους είπαν ότι το μωρό πέθανε από μια λοίμωξη τόσο σπάνια, που ήταν το μοναδικό παιδί στη χώρα που πέθανε από αυτήν εδώ και χρόνια.

 

Όμως, περίπου ένα χρόνο μετά το θάνατό του, ανακάλυψαν ότι ο μικρός Elijah δεν είναι το μοναδικό μωρό της Ουαλίας που πέθανε από τη μόλυνση και ότι πολλά άλλα μωρά πάλευαν με τη σπάνια πάθηση.

 

Ο Elijah γεννήθηκε υγιής και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μαζί με την Joann μια μέρα μετά τη γέννησή του. Οι περιορισμοί για τον κορονοϊό ήταν ακόμα σε ισχύ, πράγμα που σήμαινε ότι κανένας άλλος επισκέπτης δεν είδε τον Elijah σε αυτό το χρονικό διάστημα, εκτός από τον μπαμπά του, Christian, καθώς και τους γιατρούς στο νοσοκομείο.

 

Μέσα σε λίγες ημέρες από τότε που ήταν στο σπίτι, ο Elijah εμφανίστηκε ληθαργικός και δυσκοίλιος, αλλά τα συμπτώματα αποδόθηκαν σε ίκτερο. Όταν ήταν μιας εβδομάδας, σταμάτησε εντελώς να τρέφεται και έτσι οι γονείς του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο. Του δόθηκε αρχικά η διάγνωση της σήψης και στη συνέχεια της βρογχιολίτιδας. Ύστερα, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουαλίας, όπου διαπίστωσαν πως η καρδιά του είχε καταπονηθεί.

 

Τελικά, το μωρό μεταφέρθηκε και πάλι στο Νοσοκομείο Παίδων του Μπρίστολ, όπου εντόπισαν τον εντεροϊό και τους είπαν ότι πρόκειται για μια πάθηση που είναι γνωστό ότι προσκολλάται στην καρδιά των νεογέννητων.

 

 

Η ίδια δήλωσε πως «ο σύμβουλος είπε ότι ήταν πολύ πιθανό το μωρό να προσβλήθηκε από τον ιό μέσα σε 24 ώρες από τη γέννησή του. Δεν το είχα ξανά ακούσει αυτό. Αλλά ακόμα δεν έχουμε καμία απάντηση. Ήταν δύσκολο. Αν δεν είχαμε την κόρη μου, δεν ξέρω πώς θα είχαμε επιβιώσει, για να είμαι ειλικρινής. Όταν έχεις άλλο ένα παιδί, πρέπει να συνεχίσεις να προσπαθείς γι’ αυτό».

 

Η Joann είπε ότι αναστατώθηκε και θύμωσε όταν διάβασε ότι άλλα κρούσματα μυοκαρδίτιδας και εντεροϊού διερευνώνται στην Ουαλία. «Όλο αυτό το διάστημα μας αγνοούσαν κατά κάποιο τρόπο και μας έλεγαν ότι είμαστε μόνοι μας, ότι είναι κάτι που απλώς σας συνέβη, και ξαφνικά αυτό βγήκε στη δημοσιότητα. Θα το εκτιμούσα πολύ περισσότερο αν είχαν επικοινωνήσει μαζί μας εκ των προτέρων. Απλώς να μας ενημέρωναν ότι κυκλοφορεί αυτός ο ιός».

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 20 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα