ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 - 11:35:55π.μ.
23
Μαρτίου

Επιθετική μορφή στρεπτόκοκκου σαρώνει την Ιαπωνία

Τα συμπτώματα της λοίμωξης που προκαλεί μέχρι και νέκρωση

Μια νέα βακτηριακή λοίμωξη εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς στην Ιαπωνία με τους ειδικούς να δίνουν αγώνα δρόμου για να εντοπίσουν την αιτία.

 

Ο αριθμός των κρουσμάτων για φέτος αναμένεται να ξεπεράσει τον αριθμό-ρεκόρ του 2023, ενώ αυξάνεται η ανησυχία ότι η πιο ισχυρή και δυνητικά θανατηφόρα μορφή στρεπτόκοκκου της ομάδας Α, θα συνεχίσει να εξαπλώνεται μετά την επιβεβαίωση της παρουσίας ιδιαίτερα ιογενών και μολυσματικών στελεχών στην Ιαπωνία.

 

«Υπάρχουν ακόμη πολλοί άγνωστοι παράγοντες όσον αφορά τους μηχανισμούς που κρύβονται πίσω από τις σοβαρές και αιφνίδιες μορφές στρεπτόκοκκου και δεν είμαστε στο στάδιο όπου μπορούμε να τις εξηγήσουμε», αναφέρει το Εθνικό Ινστιτούτο Λοιμωδών Νοσημάτων (NIID).

 

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το NIID πέρυσι καταγράφηκαν 941 περιπτώσεις STSS, ενώ μόνο τους δύο πρώτους μήνες του 2024, έχουν ήδη καταγραφεί 378 κρούσματα.

 

Οι λοιμώξεις εντοπίζονται σε 47 νομούς της Ιαπωνίας.

 

Αν και οι ηλικιωμένοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν το στέλεχος της ομάδας Α οδηγεί σε περισσότερους θανάτους σε ασθενείς κάτω των 50 ετών.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 65 άτομα κάτω των 50 ετών που διαγνώστηκαν με STSS μεταξύ Ιουλίου και Δεκεμβρίου του 2023, περίπου το 1/3, πέθαναν.

 

Τα συμπτώματα
Τα συμπτώματα που εμφανίζουν οι ηλικιωμένοι μοιάζουν με κρυολόγημα, αλλά σπανίως μπορεί η υγεία των ασθενών να επιδεινωθεί και να περιλαμβάνει φαρυγγίτιδα, αμυγδαλίτιδα, πνευμονία και μηνιγγίτιδα.

 

Σύμφωνα με το Guardian σε πιο σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε οργανική ανεπάρκεια και νέκρωση.

 

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η αύξηση των κρουσμάτων πέρυσι συνδέεται με την άρση των περιορισμών κατά του κορονοϊού που επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

 

Ο καθηγητής λοιμωδών νοσημάτων στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο Γυναικών του Τόκιο, δήλωσε ότι «ανησυχεί πολύ».

 

«Κατά τη γνώμη μου, πάνω από το 50% των Ιαπώνων έχουν μολυνθεί από τον Sars-CoV-2 τον ιό που προκαλεί την Covid-19», λέει ο Kikuchi στον Guardian.

 

«Η ανοσολογική κατάσταση των ανθρώπων μετά την ανάρρωση από την Covid-19 μπορεί να μεταβάλλει την ευαισθησία τους σε ορισμένους μικροοργανισμούς. Πρέπει να αποσαφηνίσουμε τον κύκλο μόλυνσης των σοβαρών διεισδυτικών ασθενειών από στρεπτόκοκκο pyogenes και να τις θέσουμε άμεσα υπό έλεγχο», συμπληρώνει.

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 38 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα