ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 - 5:53:05μ.μ.
24
Ιουνίου

Τράπεζα της Αγγλίας: Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα

Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει την νομισματική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit.

«Η Τράπεζα της Αγγλίας παρακολουθεί τις εξελίξεις στενά», ανέφερε σε ανακοίνωση. «Έχει προχωρήσει σε ευρύ σχεδιασμό μέτρων έκτακτης ανάγκης και εργάζεται στενά με το υπουργείο Οικονομικών, άλλες και εγχώριες αρχές και κεντρικές τράπεζες του εξωτερικού».

 

Την ίδια ώρα, η Τράπεζα της Ιαπωνίας δήλωσε «έτοιμη να διοχετεύσει ρευστότητα σε συνεργασία με τις άλλες κεντρικές τράπεζες ώστε να περιοριστούν οι συνέπειες στις αγορές που ενέδωσαν στον πανικό μετά την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την ΕΕ.

 

«Η Τράπεζα της Ιαπωνίας, σε στενή συνεργασία με τις εθνικές και τις διεθνείς αρχές, θα συνεχίσει να παρακολουθεί από κοντά τις συνέπειες του αποτελέσματος στις χρηματαγορές. Η Τράπεζα είναι έτοιμη να παράσχει επαρκή ρευστότητα, κυρίως χρησιμοποιώντας το μηχανισμό του swap που ισχύει μεταξύ των έξι κεντρικών τραπεζών και έτσι να διασφαλίσει τη σταθερότητα των αγορών», δήλωσε ο διοικητής Χαρουχίκο Κουρόντα.

 

Συγκεκριμένα, ένας μηχανισμός που συγκροτήθηκε το 2013 μεταξύ των κεντρικών τραπεζών του Καναδά, της Αγγλίας και της Ιαπωνίας, καθώς και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας και της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί για την παροχή ρευστότητας. Μια ευκολότερη προσβασιμότητα σε ορισμένα νομίσματα, όπως το δολάριο θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό δίχτυ ασφαλείας.

 

Την ίδια ώρα, ο ιάπωνας υπουργός Οικονομικών Τάρο Ασο διαβεβαίωνε ότι είναι έτοιμος να δράσει αποφασιστικά και εγκαίρως απέναντι στις «εξαιρετικά απότομες αναταράξεις» στις αγορές συναλλάγματος μετά τη δημοσίευση των στοιχείων που δείχνουν έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

 

«Θα απαντήσουμε αποφασιστικά όταν θα παραστεί ανάγκη», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών εκφράζοντας παράλληλα «την ανησυχία του για τους κινδύνους στην παγκόσμια οικονομία και τις χρηματαγορές».


«Σκληρές και άμεσες περικοπές στο εμπόριο με τη Βρετανία»

 

«Σκληρές και άμεσες» περικοπές στο εμπόριο με τη Μεγάλη Βρετανία αναμένει ο πρόεδρος των Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) Μάρκους Κέρμπερ. «Περιμένουμε τους επόμενους μήνες μια σημαντική πτώση των συναλλαγών με τους Βρετανούς. Δεν αναμένονται νέες απευθείας γερμανικές επενδύσεις στο νησί», δήλωσε ο κ. Κέρμπερ.


Aston Martin: Η Βρετανία πρέπει να επιδιώξει αδασμολόγητη πρόσβαση στην αγορά της Ε.Ε.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin Άντι Πάλμερ παρότρυνε τη βρετανική κυβέρνηση να διασφαλίσει αδασμολόγητη πρόσβαση στις αγορές της ΕΕ, μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit.

 

«Αναγνωρίζουμε την απόφαση και την κυριαρχία της δημοκρατίας», ανέφερε ο Πάλμερ ανέφερε σε δήλωσή του στο Reuters.

 

«Η Aston Martin θα προσανατολίσει τώρα την επιχείρησή της στην υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου σχεδίου στο πλαίσιο της εξόδου και της μεταβλητότητας της αγοράς που μπορεί να υπάρχουν κατά τη μεταβατική περίοδο», δήλωσε ο Πάλμερ, προσθέτοντας ότι μια πιο αδύναμη λίρα αναμένεται να «αντισταθμίσει εν μέρει» την αυξημένη αστάθεια.

 

«Δεδομένου ότι η Βρετανία μπορεί τώρα να υπόκειται σε νέους εμπορικούς δασμολογικούς φραγμούς, αναμένουμε επίσης την ανάγκη για πρόσθετη παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα μεσοπρόθεσμα», είπε.

 

Η κυβέρνηση πρέπει τώρα να «διατηρήσει την οικονομική σταθερότητα και να εξασφαλίσει μια συμφωνία με την ΕΕ, η οποία διασφαλίζει τα συμφέροντα της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας - αυτό περιλαμβάνει την εξασφάλιση αδασμολόγητης πρόσβασης στις ευρωπαϊκές και άλλες παγκόσμιες αγορές».

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 165 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα