ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 - 1:41:08π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
09
Αυγούστου

Σπριντ για συμφωνία και μέτρα 25 δισ. ευρώ

«Τρέχει» η κυβέρνηση για να επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους τα επόμενα 24ωρα και να έρθουν στη χώρα μας 25 δισ. ευρώ.

Την Παρασκευή 14 Αυγούστου αναμένεται να συνεδριάσει το Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης, ώστε στη συνέχεια μέχρι τις 18 Αυγούστου να γίνει η ψήφιση από τα εθνικά Κοινοβούλια κρατών-μελών, στις 19 Αυγούστου να υπάρξει εκταμίευση και στις 20 του μήνα να πληρωθεί η ΕΚΤ.

 

Στην Αθήνα εκφράζονται φόβοι για το ρόλο που θα παίξει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και για το ενδεχόμενο το Βερολίνο να θελήσει να αποδυναμώσει την ελληνική κυβέρνηση, οδηγώντας σε μια νέα ψηφοφορία στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα.

 

Η Τρίτη 11 Αυγούστου είναι για την Ελλάδα η κρισιμότερη μέρα γιατί θα φανεί αν θα προλάβει να ολοκληρώσει με επιτυχία τις διοπραγματεύσεις επί του νέου Μνημονίου ή θα χρειαστεί νέα χρηματοδότηση-γέφυρα ώστε να αποπληρώσει το ομόλογο των 3,4 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ, που λήγει στις 20 Αυγούστου.

 

Το νέο μνημόνιο αναμένεται να είναι σκληρό και να περιλαμβάνει διαρθρωτικές αλλαγές, τη σύσταση του νέου Ταμείου, τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κτλ.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 220 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα