ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 21 Μαΐου 2024 - 12:32:18μ.μ.
10
Μαΐου

«Μάχη» Ελλήνων και ξένων στην αγορά ακινήτων στην Αττική – Οι Έλληνες προτιμούν τα βόρεια και οι ξένοι τα νότια προάστια

Η περιοχή γύρω από το Ελληνικό αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς για επενδύσεις

Η αγορά ακινήτων στην περιοχή της Αθήνας βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη, με την «ψαλίδα» ανάμεσα στα νότια και βόρεια προάστια της πόλης να ανοίγει ακόμα περισσότερο. Οι προοπτικές των ακινήτων στην Αθηναϊκή Ριβιέρα αναδεικνύονται ιδιαίτερα ελκυστικές, υπερτερώντας σε πολλούς τομείς σε σχέση με εκείνες των προαστίων γύρω από την Κηφισιά.

 

Οι περιοχές αυτές αποτελούν το σημείο αναφοράς της αγοράς, με την προσέλευση επενδυτών και κατασκευαστών να είναι εμφανής. Εντοπίζεται εκεί η μεγαλύτερη συγκέντρωση νεόδμητων κατοικιών, με τις εταιρείες να επιλέγουν σημεία που εξασφαλίζουν υψηλή ποιότητα ζωής και αποτελεσματική προώθηση των ακινήτων τους.

 

Η καλή πρόσβαση στις συγκοινωνίες για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, με το μετρό και το τραμ, καθώς και η διαθεσιμότητα πολλών νεόδμητων κατοικιών, αποτελούν μερικά από τα πλεονεκτήματα που προσελκύουν τους ενδιαφερόμενους αγοραστές.

 

Η περιοχή γύρω από το Ελληνικό αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς για επενδύσεις στον τομέα των ακινήτων. Η Αθηναϊκή Ριβιέρα διατηρεί τον ρόλο της ως το «δυνατό χαρτί» της χώρας, με περιοχές όπως Καβούρι, Γλυφάδα, Βάρκιζα, Βουλιαγμένη, Σούνιο και Βάρη να καταγράφουν εξαιρετικά υψηλό ενδιαφέρον από επενδυτές και αγοραστές.

 

Η ανάπτυξη του Ελληνικού και η μετακίνηση του πληθυσμού προς τα νότια προάστια αποτελούν τους κύριους λόγους αύξησης των τιμών στην ευρύτερη περιοχή. Μετά την αποχώρηση του διεθνούς αεροδρομίου από το Ελληνικό, η ζήτηση κατοικίας αυξήθηκε σημαντικά στην ευρύτερη περιοχή, ενώ η έλευση του μετρό και οι επενδύσεις στην ανάπτυξη του φαληρικού όρμου οδήγησαν σε περαιτέρω ενίσχυση της αγοράς.

 

Στα νότια προάστια, οι τιμές των ακινήτων είναι εξίσου υψηλές με τις μεγαλύτερες αυξήσεις να καταγράφονται σε περιοχές όπως Βάρη, Γλυφάδα και Ελληνικό. Ειδικά στη Γλυφάδα και την περιοχή του Γκολφ, η διαθεσιμότητα ιδιωτικών πισινών, γυμναστηρίων και αιθουσών υποδοχής κάνει τα ακίνητα εξαιρετικά ελκυστικά για τους αγοραστές.

 

Τα στοιχεία που παρουσιάζει το δίκτυο REMAX είναι αποκαλυπτικά, αποδεικνύοντας τη δυναμική ανάπτυξη των τιμών στα νότια προάστια. Οι τιμές στα νεόδμητα ακίνητα σημείωσαν σημαντικές αυξήσεις, με μέσο όρο 15,8%. Ειδικότερα, οι περιοχές Βάρης, Γλυφάδας και Ελληνικού παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση ανά τετραγωνικό μέτρο. Όσον αφορά τα μεταχειρισμένα ακίνητα, η αύξηση ήταν ακόμα μεγαλύτερη, κατά μέσο όρο 17,2%.

 

Ειδικότερα, οι περιοχές της Βάρης, της Βούλας και του Ελληνικού κατέγραψαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές των αγοραπωλησιών. Αυτά τα στοιχεία αναδεικνύουν την αυξανόμενη ζήτηση για ακίνητα σε αυτές τις περιοχές και την αντίστοιχη αύξηση των τιμών τους, παρουσιάζοντας ένα ενδιαφέρον επενδυτικό περιβάλλον.

 

Από την άλλη πλευρά, τα βόρεια προάστια παραμένουν ακριβά, με περιοχές όπως Κηφισιά, Εκάλη, Φιλοθέη, Πολιτεία και Ψυχικό να έχουν υψηλές μέσες τιμές. Οι νέες κατασκευές αυξάνονται συνεχώς σε αυτές τις περιοχές, με τα ακίνητα να πωλούνται σε υψηλές τιμές λόγω της ζήτησης. Παρά το γεγονός ότι οι ξένοι αγοραστές ενδέχεται να προτιμούν τα νότια προάστια, οι αγοραστές από την Ελλάδα συνεχίζουν να δείχνουν σαφή προτίμηση στις περιοχές των βορείων προαστίων, ειδικά όταν πρόκειται για ακίνητα πράσινων προδιαγραφών.

 

Η μέση αύξηση στις τιμές των νεόδμητων ακινήτων ήταν 7,6%, ενώ για τα μεταχειρισμένα ακίνητα ανήλθε σε 11,4%. Αυτή η αύξηση επέφερε τη διαμόρφωση των μέσων τιμών στα 4.255 ευρώ για τα νεόδμητα και 2.828 ευρώ για τα μεταχειρισμένα ακίνητα, αντίστοιχα. Αυτά τα στοιχεία αποτυπώνουν την αύξηση της αξίας των ακινήτων στις συγκεκριμένες περιοχές, αντικατοπτρίζοντας τη ζήτηση και το ενδιαφέρον των επενδυτών.

 

Συνολικά, η αγορά ακινήτων στην Αθήνα βρίσκεται σε δυναμική ανάπτυξη, με τις προοπτικές των ακινήτων στις περιοχές της Αθηναϊκής Ριβιέρας να είναι ιδιαίτερα ελκυστικές για επενδυτές και αγοραστές. Οι αυξημένες τιμές και η αυξανόμενη ζήτηση αποτελούν ένδειξη της δυναμικής ανάπτυξης που βιώνει η περιοχή, καθιστώντας τη μια από τις πιο ελκυστικές περιοχές για επενδύσεις στον τομέα των ακινήτων.

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 14 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα