ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024 - 1:59:07μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
16
Ιουλίου

Το Pokemon GO προσέθεσε 17 δις δολάρια στην αξία των μετοχών της Nintendo

Η αξία των μετοχών της Nintendo αυξήθηκε κατά 17 δισεκατομμύρια δολάρια, με ποσοστό αύξησης 86% από την προηγούμενη εβδομάδα, που κυκλοφόρησε το Pokemon GO. H Nintendo δεν είναι η εταιρεία ανάπτυξης του παιχνιδιού, αλλά επωφελείται από την τεράστια επιτυχία παιχνιδιού.

Το Reuters αναφέρει ότι οι μετοχές της Nintendo αυξήθηκαν κατά 10% σήμερα μόνο και έχουν αυξηθεί κατά 86% μόλις μέσα σε μία εβδομάδα. Το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε αύξηση κατά 17 δις δολάρια στην συνολική αξία των μετοχών της Nintendo. Το Reuters προσέθεσε επίσης ότι οι μετοχές της Nintendo έσπασαν νέο ρεκόρ σε ημερίσιο όγκο συναλλαγών για μία μετοχή στην Ιαπωνία.


Η δημιουργός εταιρεία του παιχνιδιού, Niantic, που συστάθηκε από πρώην μέλη της Google, ανέπτυξε το Pokemon GO σε συνεργασία με την Pokemon Company. Η Nintendo είναι κάτοχος ενός μέρους της The Pokemon Company, κάτι το οποίο μπορεί να εξηγήσει γιατί η τιμή της μετοχής ανέβηκε τόσο από την κυκλοφορία του παιχνιδιού.


Το Pokemon GO είναι δωρεάν, ενώ υπάρχουν κάποια στοιχεία εντός του, τα οποία οι παίκτες μπορούν να αγοράσουν με πραγματικά χρήματα. Δεδομένης της τεράστιας βάσης χρηστών του παιχνιδιού, οι εν λόγω microtransactions μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα προσοδοφόρες. Μια πρόσφατη αναφορά από την εταιρεία ερευνών SuperData υπολογίζει ότι το παιχνίδι ήδη έχει κέρδη (μέσω αυτών των συναλλαγών) που ανέρχονται στα 14 εκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, η Niantic συνεργάζεται με καταστήματα λιανικής πώλησης (πιθανότατα τα McDONALD'S), ώστε να διαφημίσει κάποιες τοποθεσίες και να μαζεύονται οι χρήστες του παιχνιδιού.


Το Pokemon GO έχει κυκλοφορήσει επίσημα σε ΗΠΑ, Ν. Ζηλανδία, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία. O John Hanke, διευθύνων σύμβουλος της Niantic Labs, δήλωσε ότι το παιχνίδι θα γίνει διαθέσιμο πολύ σύντομα σε σχεδόν 200 χώρες. Ανεπίσημα, μπορείτε να βρείτε το αρχείο εγκατάστασης (.apk) του παιχνιδιού μέσω Google.

 


Πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 165 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα