ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 21 Μαΐου 2024 - 12:11:35μ.μ.
10
Μαΐου

Ομαδική Εικαστική Έκθεση στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο, 13 - 25 ΜΑΪΟΥ 2024

Κατηγορία Εικαστικά

Το project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ συνεχίζεται με την έβδομη ομαδική εικαστική έκθεση στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι, στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου με θέμα τη φράση

«Ο πολιτισμός είναι μια κίνηση. Όχι μια κατάσταση. Είναι ένα ταξίδι. Όχι ένα λιμάνι.» που είπε ο ιστορικός και φιλόσοφος Arnold Joseph Toynbee (Άρνολντ Τόινμπι)

 

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιούνται τη Δευτέρα, 13 Μαΐου και ώρα 5-9μ.μ.

 

Το concept, η οργάνωση και η επικοινωνία της έκθεσης ανήκει στον εκπαιδευτικό και διοργανωτή εικαστικών εκθέσεων Δημήτρη Λαζάρου, ο οποίος σημειώνει σχετικά με την έκθεση:

 

«Η ζωή ενός ανθρώπου πρέπει και οφείλει να εμπεριέχει την κίνηση αποκλείοντας τα αντώνυμά της προκειμένου να πετύχει ιδέες, στοχασμούς και στόχους που μπορούν να τον οδηγήσουν στην «καλύτερη ζωή». Έχοντας τα υλικά από την εμφάνισή του, ιδεατά και πραγματικά, δημιούργησε πολιτισμούς που εμπεριέχουν αέναες κινήσεις. Παράλληλα ενσωματώνοντας την Τέχνη στον πολιτισμό και στη ζωή του δημιούργησε κινήσεις που εξέφραζαν την πρωτοβουλία του να «αλλάξει» μέσα από τη δημιουργία. Κι αυτή η αλλαγή προϋποθέτει όχι μόνο κίνηση και κινήσεις – κινήματα αλλά και ταξίδια. Μαζί λοιπόν μέσα από δημιουργίες και έργα εξαίρετων σύγχρονων εικαστικών καλούμαστε σε ένα ταξίδι ή μάλλον σε ταξίδια του νου και της ψυχής, προκείμενου να συνεχίσουμε να έχουμε λόγους για έμπνευση, σκέψεις, συναισθήματα και δημιουργία νέων στόχων. Άλλωστε αυτό δεν είναι ο άνθρωπος; Άλλωστε αυτό δεν είναι Τέχνη; Αυτό δεν είναι πολιτισμός;»


Συμμετέχουν οι εικαστικοί:


Gregoire Philippatos (DIRECTING INTELLIGENCE) – Jocasta M. - John Molindris - Markella K. – Mariem Gares - Nana nart (Νανά Στρατιδάκη) - Μίνα Γκελντή - Ειρήνη Καπώλη - Εύα Καρύδη - Μαρία Κρούπη - Ευαγγελία Λιάσκου - Κατερίνα Λουκά - Μαρίτα (Μαίρη Τασσοπούλου) - Γιόλα Πήττα - Τιμολέων Τσίλης - Εξηκίας Τριβουλίδης (Ο γλύπτης του έρωτα) - Κατερίνα Χατζηνικήτα

 

 

 

ACABELATRA2

                                                                                        John Molindris, Χωρίς τίτλο

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Concept – Οργάνωση - Επικοινωνία: Δημήτρης Λαζάρου
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. // Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Εγκαίνια: Δευτέρα, 13 Μαΐου | 5 – 9μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 13 έως 25 Μαΐου 2024

 

Ο πολιτισμός είναι μια κίνηση. Όχι μια κατάσταση. Είναι ένα ταξίδι. Όχι ένα λιμάνι


Εκδήλωση στο facebook στο παρακάτω link:
https://web.facebook.com/events/1075639466866739/1075639470200072/?active_tab=discussion

 

ΕΛΛΗΝΟ – ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Πλ. Κολωνακίου 2,
4ος όροφος
Κολωνάκι, Αθήνα
(Είσοδος δίπλα στην τράπεζα Πειραιώς)

 

 

Ημέρες και Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα έως Παρασκευή (εκτός Τετάρτης): 5 - 9 μ.μ.
Σάββατο: 12 - 4 μ.μ.
Τετάρτη, Κυριακή: ΚΛΕΙΣΤΑ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Διαβάστηκε 26 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα