ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 21 Μαΐου 2024 - 8:24:49π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
22
Μαΐου

Εορταστική λήξη του Κύκλου Μπραμς της ΚΟΑ

Κατηγορία Μουσική

Με μια μεγάλη συναυλία κλείνει ο επιτυχημένος Κύκλος Μπραμς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (ΚΟΑ), σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Στην πέμπτη και τελευταία συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Μαΐου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο μεγάλος Ρώσος πιανίστας Νικολάι Ντεμιντένκο, μετά την αλησμόνητη περσινή του εμφάνιση στην Αθήνα, συμπράττει ξανά με την ΚΟΑ.

Αυτή την φορά, ο Ντεμιντένκο είναι σολίστ στο επικών διαστάσεων και απαιτήσεων Δεύτερο Κοντσέρτο για πιάνο του Γιοχάνες Μπραμς. Το πρόγραμμα της συναυλίας πραγματοποιείται υπό την μουσική διεύθυνση του διακεκριμένου Γερμανού αρχιμουσικού, βιολονίστα και παιδαγωγού Κρίστοφ Πόππεν και ολοκληρώνεται με τη μεγαλοπρεπή Τέταρτη Συμφωνία, την τελευταία συμφωνία του μεγάλου Γερμανού μουσουργού.

Το κοντσέρτο ανήκει - από πλευράς δεξιοτεχνικών απαιτήσεων από τον σολίστ - στα δυσκολότερα, με αποτέλεσμα να αντιπροσωπεύει μία κορυφαία πρόκληση στην καριέρα κάθε μεγάλου ερμηνευτή


Το πρόγραμμα της βραδιάς

 

Γιοχάνες Μπραμς (1833 - 1897). Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ.2 σε σι ύφεση μείζονα, έργο 83. Συμφωνία αρ.4 σε μι ελάσσονα, έργο 98. Σολίστ: Νικολάι Ντεμιντένκο, πιάνο, μουσική διεύθυνση: Κρίστοφ Πόππεν.

Της συναυλίας θα προηγηθεί (στις 19:45) δωρεάν εισαγωγική ομιλία, για όλους τους κατόχους εισιτηρίων. Μετά το τέλος της συναυλίας, θα ακολουθήσει δεξίωση της Πρεσβείας προς τιμήν των συντελεστών και συνεργατών (με πρόσκληση).

 

Πληροφορίες
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών 210 7257601 - 3.

Πηγή:naftemporiki.gr

Διαβάστηκε 374 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα