ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024 - 6:39:48π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
08
Ιουνίου

Η Ψυχοθεραπευτική Eργασία με τα Όνειρα με την προσέγγιση της Ψυχοθεραπείας Gestalt

Κατηγορία Διάφορα

Εισηγητής: Ο Morgan Goodlander MA, ξεκίνησε την εκπαίδευσή του στην Ψυχοθεραπεία Gestalt το 1978, στο Ινστιτούτο Gestalt της Νέας Ορλεάνης.

Ύστερα από 10 χρόνια ομαδικής ψυχοθεραπείας και εκπαίδευσης, μεταφέρθηκε στη Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνια, όπου και ίδρυσε το Ινστιτούτο Gestalt της Σάντα Κρουζ. Το 1998 έγινε διευθυντής του Ινστιτούτου Gestalt του Σαν Φρανσίσκο, καθώς και διευθυντής εκπαιδευτικού προγράμματος για τα μέλη του προσωπικού του παγκοσμίου φήμης Ινστιτούτου Esalen, εκεί όπου άνθισε το κίνημα της ανθρωπιστικής ψυχολογίας, και όπου ο Fritz Perls ανέπτυξε και εξέλιξε, μέσω των σεμιναρίων του, την Ψυχοθεραπεία Gestalt. Κατά τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας σχεδίασε πρωτοποριακά εκπαιδευτικά προγράμματα Gestalt με σημαντικούς εκπαιδευτές της όπως τον Joseph Zinker από το Κλίβελαντ, τον Bud Feder από τη Νέα Υόρκη, τον Serge Ginger από το Παρίσι, την Anne Teachworth από τη Νέα Ορλεάνη, τον Gonzague Masquelier από το Παρίσι, τον John Soper από το Ινστιτούτο Esalen, τον Masa Momotake από την Ιαπωνία και τον σημερινό διευθυντή του Ινστιτούτου Esalen, Gordon Wheeler.

Επιπρόσθετα, ο Morgan έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε Υφιστάμενους Διοίκησης των Ηνωμένων Εθνών και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Association for the Advancement of Gestalt Therapy (AAGT) για περισσότερα από 6 χρόνια. Ο Morgan διεξάγει σεμινάρια Gestalt σε 15 χώρες και τελευταία το ενδιαφέρον του εστιάζεται στην εκπαίδευση Gestalt στην Ιαπωνία, όπου διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα Gestalt σε 6 πόλεις.

Σε ποιους απευθύνεται:


Απευθύνεται σε:
• Εκπαιδευόμενους και επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας.
• Όσους ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης των ονείρων τους, ώστε να αντλούν μέσα από αυτά μηνύματα για την προσωπική τους εξέλιξη.



Περιγραφή:


«Κάθε όνειρο αποκαλύπτει ένα μήνυμα για την ύπαρξής μας»
-Φριτς Περλς-

 

Η θεραπευτική εργασία με τα όνειρα είναι μια πρακτική Η θεραπευτική εργασία με τα όνειρα είναι μια πρακτική την οποία συναντάμε από την αρχαιότητα σε πολλούς και διαφορετικούς πολιτισμούς. Στον αρχαίο ελληνικό κόσμο θεωρούταν ότι τα όνειρα μπορούσαν να μεταφέρουν θεϊκά ή προφητικά μηνύματα και να αποκαλύψουν σημαντικές αλήθειες για τον ονειρευόμενο, όπως σε περίπτωση ασθένειας τον τρόπο της θεραπείας του.

 

Στις απαρχές του 20ου αιώνα, ο Σίγκμουντ Φρόιντ, ο πατέρας της ψυχανάλυσης, έδωσε μεγάλη σημασία στο συμβολισμό των ονείρων, ισχυριζόμενος ότι "τα όνειρα είναι η βασιλική οδός για το ασυνείδητο" και θεωρώντας ότι εκφράζουν την «εκπλήρωση επιθυμιών». Έχοντας ξεκινήσει από την ανάλυση των δικών του ονείρων, ενθάρρυνε την ψυχαναλυτική ερμηνεία των ονείρων των αναλυόμενων. Ο μαθητής του, Καρλ Γιουνγκ, επέκτεινε την αντίληψη του Φρόιντ, δίνοντας και αυτός μεγάλη έμφαση στην ερμηνεία των ονείρων επιπλέον ως σύμβολα του «συλλογικού ασυνείδητου».


Ο Φριτς Περλς, ιδρυτής της ψυχοθεραπείας Gestalt, τοποθέτησε τα όνειρα στην καρδιά της ανθρωπιστικής κατεύθυνσης της ψυχοθεραπείας και τα αποκάλεσε «υπαρξιακά μηνύματα», τα οποία πίστευε ότι περιέχουν το κεντρικό μήνυμα της ύπαρξής μας. Ο Περλς έκανε μια στροφή από την ψυχαναλυτική προσέγγιση, η οποία βασίζεται στην αυθεντία του ψυχαναλυτή και στην ερμηνεία του, στη βιωματική αναπαράσταση του ονείρου από τον ίδιο τον θεραπευόμενο καλλιεργώντας την επίγνωση του σώματος και των συναισθημάτων του.

 

Έτσι ο θεραπευτής Gestalt αποφεύγει τις ερμηνείες. Δεν θεωρεί τον εαυτό του "αυθεντία", αλλά πιστεύει ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ο ίδιος η αυθεντία για ασυνείδητό
του. ...

 

Πληροφορίες Συμμετοχής:
Κόστος Συμμετοχής: 85 ευρώ
65 ευρώ – Έγκαιρη δήλωση συμμετοχής, Φοιτητές, Άνεργοι

 

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Διαβάστηκε 322 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα