ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 - 6:14:49μ.μ.
09
Οκτωβρίου

Αυστρία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν εξασφαλίζει την επανεκλογή του στο αξίωμα

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Συγκεντρώνει ποσοστό υψηλότερο του 50% στον σημερινό πρώτο γύρο των εκλογών, σύμφωνα με τις προβλέψεις των ινστιτούτων δημοσκοπήσεων

 

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν εξασφαλίζει την επανεκλογή του στο αξίωμα, για μια δεύτερη εξαετή θητεία, συγκεντρώνει ποσοστό υψηλότερο του 50% στον σημερινό πρώτο γύρο των εκλογών, σύμφωνα με τις προβλέψεις των ινστιτούτων δημοσκοπήσεων που ανακοινώθηκαν αμέσως μόλις έκλεισαν οι κάλπες.

 

Η πρόβλεψη του ινστιτούτου SORA για τη δημόσια τηλεόραση ORF, που βασίζεται σε μια αρχική, μερική καταμέτρηση των ψήφων, δίνει στον 78χρονο πρώην ηγέτη των Πρασίνων ποσοστό 54,6%. Αυτό σημαίνει ότι ο Φαν ντερ Μπέλεν επανεκλέγεται απευθείας, χωρίς να χρειαστεί δεύτερος γύρος μεταξύ των επικρατέστερων υποψηφίων. Το περιθώριο λάθους ανέρχεται στο 2,1%.

 

Στη δεύτερη θέση, με μεγάλη διαφορά, έρχεται ο υποψήφιος του ακροδεξιού, εθνικιστικού Κόμματος της Ελευθερίας Βάλτερ Ρόζενκρατς, με ποσοστό 18,9%.

 

Τα τελικά, επίσημα αποτελέσματα των εκλογών αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο Δευτέρα.

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

Διαβάστηκε 14 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα