ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 - 1:55:00π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
28
Μαρτίου

Στις ΗΠΑ ο Ερντογάν για τα εγκαίνια τζαμιού

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Στην Ουάσιγκτον θα ταξιδέψει ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας

Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να εγκαινιάσει ένα μεγάλο τζαμί που κόστισε στο τουρκικό κράτος 100 εκατ. δολάρια και για να λάβει μέρος στη σύνοδο για την πυρηνική ασφάλεια, που κάλεσε ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα και στην οποία δεν θα παραστούν εκπρόσωποι της Ελλάδας και της Κύπρου.

 

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, ο κ. Ερντογάν απαίτησε όπως τον συνοδεύσει στα εγκαίνια ο Αμερικανός ηγέτης. Διπλωματικές πηγές στην Ουάσιγκτον ωστόσο, εκτιμούν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν θα παραστεί στα εγκαίνια, διότι με τον τρόπο αυτό θα φανεί ότι νομιμοποιεί τις αντιδημοκρατικές ενέργειες του κ. Ερντογάν στο εσωτερικό της χώρας. Ανέφεραν επίσης ότι ο Λευκός Οίκος απέρριψε ήδη το αίτημα.

 

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεσούτ Τσαβούσογλου φέρεται να είπε σε Τουρκοαμερικανούς ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες, ο Αμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε στον Τ. Ερντογάν ότι θα παραστεί στα εγκαίνια του τζαμιού.

 

Ωστόσο, αξιωματούχος που γνωρίζει το πρόγραμμα του προέδρου Ομπάμα δήλωσε ότι «δεν έχουμε να ανακοινώσουμε καμία συνομιλία» (εννοώντας μεταξύ του Μπ. Ομπάμα και του Ταγ. Ερντογάν). Επίσης, τόνισε, «δεν έχουμε να ανακοινώσουμε κανένα ταξίδι ή κάποια άλλη δέσμευση του Προέδρου» Ο ίδιος αξιωματούχος άφησε να εννοηθεί ότι προτάθηκε στον Τούρκο πρόεδρο να συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο Τζόζεφ Μπάιντεν.

 

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 161 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα