ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024 - 12:59:23μ.μ.
16
Ιουνίου

15 μέτριας άσκησης μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσηματων στους άνω των 65

Κατηγορία Fitness

Η γυμναστική είναι απαραίτητη για κάθε ηλικία και δεν αποτελούν εξαίρεση οι άνθρωποι άνω των 65 χρόνων.

Όπως αποκάλυψε μια νέα έρευνα, οι ηλικιωμένοι που γυμνάζονται έχουν λιγότερες πιθανότητες να αποκτήσουν άνοια, ενώ μειώνονται και οι κίνδυνοι για καρδιακές παθήσεις.

 

Η έρευνα, η οποία παρουσιάστηκε στο «EuroPRevent 2016», μελέτησε μια ομάδα 1.011 ανθρώπων ηλικίας 65 ετών για 12 χρόνια. Παράλληλα, οι Γάλλοι ερευνητές μελέτησαν μια ακόμα ομάδα 122.417 ατόμων ηλικίας 60 ετών για δέκα χρόνια.

 

Τα αποτελέσματα που προέκυψαν, έδειξαν πως όσο περισσότερο αθλούνταν οι ηλικιωμένοι τόσο μειώνονταν οι κίνδυνοι ασθενειών. Ακόμα και όσοι αθλούνταν λιγότερο από όσο πρότειναν οι ερευνητές, παρουσίασαν 22% μεγαλύτερη ανθεκτικότητα από όσους δεν γυμνάζονταν καθόλου.


 
Οι Γάλοι ερευνητές, μετά το πόρισμα της έρευνας κατέληξαν πως η άσκηση για δεκαπέντε λεπτά κάθε μέρα αρκεί για να προστατέψει τους ηλικιωμένους από κινδύνους διαφόρων παθήσεων.

 

Όπως, συγκεκριμένα, τόνισαν οι συγγραφείς της μελέτης: «Δεκαπέντε λεπτά μέτριας σε ένταση άσκησης την ημέρα μπορεί να έχει σημαντικά αποτέλεσμα στους ηλικιωμένους ενήλικες. Μικρές αυξήσεις στο χρόνο και την ένταση της άσκησης θα φέρουν καλύτερα αποτελέσματα, αλλά ακόμα και λίγο χρονικό διάστημα άθλησης είναι θεμιτό και ευεργετικό».

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 208 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα