ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 4 Οκτωμβρίου 2023 - 11:03:34π.μ.

banner468x60

01
Ιουνίου

Ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για γυμναστική

Κατηγορία Fitness

Στην καλύτερη περίπτωση, οι πολυάσχολοι άνθρωποι που αποφασίζουν να γυμναστούν, προσπαθούν να βρουν λίγο χρόνο... όποτε μπορέσουν μέσα στην ημέρα.

Επιστημονικές έρευνες όμως δείχνουν ότι υπάρχει η κατάλληλη ώρα γυμναστικής, για τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων. Σύμφωνα με τους New York Times, αυτή είναι νωρίς το πρωί, πριν καν από το πρώτο γεύμα της ημέρας. Κάποιος που γυμνάζεται εκείνη την ώρα επιταχύνει την απώλεια βάρους και ενισχύει τα επίπεδα ενέργειας, «αναγκάζοντας» το σώμα να καίει λίπος όλη την ημέρα.

 

Ενας από τους λόγους που η πρωινή γυμναστική βοηθά στην απώλεια βάρους- ή τουλάχιστον αποτρέπει την αύξησή του- είναι πως ωθεί το σώμα να καταφύγει στα αποθέματα λίπους για «καύσιμα» και δεν καίει το πιο πρόσφατο γεύμα.

 

Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, συντονίζοντας το «εσωτερικό ρολόι» του οργανισμού με εκείνο του κόσμου- κάνοντας γυμναστική νωρίς το πρωί- δίνει μία ώθηση στον μεταβολισμό. Ερευνα πρόσφατα έδειξε ότι εκείνοι που τους «έβλεπε» το φως του ήλιου το πρώτο δίωρο αφού είχαν ξυπνήσει, έχουν την τάση να είναι πιο αδύνατοι και να ελέγχουν καλύτερα το βάρος τους, από εκείνους που δεν τους «έβλεπε» το φυσικό φως, ανεξάρτητα από το τι έτρωγαν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 132 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα