ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023 - 10:08:29μ.μ.

banner468x60

05
Μαΐου

Fed: Ανέβασε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες, λόγω πληθωρισμού – Η μεγαλύτερη αύξηση από το 2000

Προειδοποίησε για τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε Κίνα και για τον πόλεμο στην Ουκρανία

 

Η Fed αποφάσισε να αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες, ώστε να περιορίσει τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ο οποίος αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς και από τον Μάρτιο κυμαίνεται στο ιστορικό επίπεδο του 8,5%. Έτσι, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ προχώρησε σε αύξηση 0,75% με 1%, για πρώτη φορά από το 2000.

 

Μάλιστα, το edition.cnn.com σημειώνει πως η Fed από τον Ιούνιο θα ξεκινήσει την περιστολή του ισολογισμού των 9 τρισ. δολαρίων, κατά 47,5 δισ. δολάρια τον μήνα τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και κατά 95 δισ. δολάρια από τον Σεπτέμβριο και έπειτα.

 

 

Επίσης, το αμερικανικό δημοσίευμα αναφέρει πως για δεύτερη συνεχόμενη φορά μέσα στη χρονιά γίνεται αύξηση επιτοκίων, καθώς η πρώτη ήταν στο εύρος του 0,25%-0,50% και πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο.

 

Παρόλα αυτά, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, η Fed προειδοποιεί ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι περιορισμοί κατά της πανδημίας στην Κίνα θα επιδεινώσουν τον πληθωρισμό και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

 

Σημειώνεται, πως αξιωματούχοι πρότειναν επιπλέον έξι αυξήσεις επιτοκίων για το 2022, με στόχο το επιτόκιο αναφοράς της να διαμορφωθεί στο 1,9% μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 46 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα