ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 - 7:20:56μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
13
Σεπτεμβρίου

Τσακαλώτος: Θαμπωθήκαμε από την διαπραγμάτευση

ην εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θαμπώθηκε από τη διαπραγμάτευση και δεν... δούλεψε στα υπόλοιπα θέματα, κάνει ο τέως υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Δεν ξέρω αν οι Ευρωπαίοι ήθελαν να ρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ήθελαν να μην είναι ένα ανταγωνιστικό παράδειγμα για τις άλλες χώρες στην Ευρώπη: την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία...». Αυτό τονίζει σε μια εφ' όλης της ύλης εξομολόγηση μία εβδομάδα πριν από τις κάλπες ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

 

Ο ίδιος προαναγγέλλει την επιστροφή του σε κυβερνητικό πόστο σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ με την προϋπόθεση ότι «θα εφαρμοστούν 7-8 μέτρα που θα αφήσουν το αριστερό αποτύπωμα».

 

Για το αν η κυβέρνηση Τσίπρα έδωσε βάρος σε άλλα θέματα πλήν της διαπραγμάτευσης, ο κ. Τσακαλώτος σημειώνει: «Θαμπωθήκαμε από τη διαπραγμάτευση. Για αυτό δεν καθόταν ο καθένας σε κάθε υπουργείο να πει: Καλά εγώ τι πρέπει να κάνω; Ας κάνει ο Ευκλείδης τις συζητήσεις με τους διαπραγματευτές. Εγώ δεν πρέπει να κάνω κάποια δουλειά; Δηλαδή αν είναι να κάνεις κάτι για τη Β Λυκείου δεν χρειάζεσαι χρήματα. Χρειάζεσαι σκέψη και οργάνωση».

 

Μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής ο κ. Τσακαλώτος σημειώνει ακόμη πως δεν υπάρχει περιθώριο για νέες εκλογές και δηλώνει αισιόδοξος ότι «αν περάσει η ελληνική κυβέρνηση την πρώτη αξιολόγηση θα υπάρξει λύση για το χρέος».

 

*Ολόκληρη η συνέντευξη στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί σήμερα.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 161 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα