ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 11 Μαΐου 2024 - 3:07:39μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
11
Ιουλίου

Η Λίντσομ απολογείται για τη δήλωσή της για τη μητρότητα κατά της Μέι που προκάλεσε σάλο

Η Άντρεα Λίντσομ, η υποψήφια για την πρωθυπουργία της Βρετανίας, αναγκάστηκε να απολογηθεί στη συνυποψήφιά της Τερέζα Μέι μετά από μία σειρά σχολίων στα οποία φέρεται να υπονόησε ότι το να είναι μητέρα τής δίνει ένα πλεονέκτημα ως πιθανή πρωθυπουργός.

Η υπουργός Ενέργειας επέμεινε ότι δεν ήθελε η μητρότητα να διαδραματίσει ρόλο στην εκστρατεία και τόνισε ότι λυπάται βαθύτατα για την περίπτωση που σχηματίστηκε η εντύπωση ότι πιστεύει το αντίθετο, ενώ τόνισε ότι νιώθει πως βρίσκεται «υπό επίθεση».

 

«Πραγματικά νιώθω ότι το να είμαι μητέρα σημαίνει ότι έχω μεγαλύτερο μερίδιο στο μέλλον της χώρας μας, ένα απτό μερίδιο», δήλωσε η Λίντσομ στους Times σχολιάζοντας για τη Μέι ότι «εκείνη πιθανότατα έχει ανίψια, αρκετούς συγγενείς. Αλλά εγώ έχω παιδιά, που πρόκειται να αποκτήσουν παιδιά και που άμεσα θα συμμετάσχουν σε ό,τι συμβεί από εδώ και στο εξής».

 

Τα παραπάνω σχόλια έστρεψαν ακόμα και τα βέλη των Συντηρητικών εναντίον της, με κορυφαίο στέλεχος να τα χαρακτηρίζει «κακοήθη» και άλλον υπουργό να τονίζει ότι με αυτό τον τρόπο έδειξε ότι είναι ακατάλληλη για το Νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

 

Από την άλλη, η Τερέζα Μέι σε δημόσια δήλωσή της εξέφρασε για πρώτη φορά τη λύπη της που η ίδια και ο σύζυγός της δεν κατάφεραν να κάνουν παιδιά.

 

Μετά τη συνέντευξη στους Times πάντως η Λίντσομ μίλησε στην Telegraph και είπε ότι πιστεύει ότι το να έχεις παιδιά δεν έχει «καμία σχέση με την ικανότητα να είσαι πρωθυπουργός». «Αυτό που συγκεκριμένα είπα είναι ότι η μητρότητα δεν θα πρέπει να διαδραματίσει ένα ρόλο στην εκστρατεία», είπε στη βρετανική εφημερίδα. «Πιέστηκα να πω πώς τα παιδιά μου είχαν σχηματίσει τις απόψεις μου. Δεν ήθελα να χρησιμοποιηθείς ως θέμα. Το να έχεις παιδιά δεν έχει καμία σχέση με την ικανότητα να είσαι πρωθυπουργός. Μετανιώνω βαθιά αν κάποιος έχει την εντύπωση ότι σκέφτομαι διαφορετικά», είπε.

 

Η ίδια αποκάλυψε ότι ήδη έχει ζητήσει συγγνώμη από την Τερέζα Μέι. «Είπα ήδη στην Τερέζα πόσο πολύ λυπάμαι για όποιο πόνο προκάλεσα και πώς το άρθρο αυτό ανέφερε εντελώς το αντίθετο από αυτό που είπα και πιστεύω».

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 122 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα