ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 - 9:18:40μ.μ.
10
Μαΐου

Στις 6 Ιουλίου η έκθεση για την εμπλοκή της Βρετανίας στον πόλεμο του Ιράκ

Στις 6 Ιουλίου θα δοθεί στη δημοσιότητα η πολυαναμενόμενη έκθεση του Τζον Κίλκοτ, προέδρου της Επιτροπής η οποία εδώ και χρόνια εξετάζει τη συμμετοχή της Βρετανίας στον πόλεμο του Ιράκ.

Η έκθεση αριθμεί 2,6 εκατ. λέξεις και έχει στοιχεία από συνεντεύξεις με 150 μάρτυρες, ανάμεσά τους και από τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, ενώ εξετάστηκαν 150.000 έγγραφα.

 

Η έρευνα αποσκοπεί να ρίξει φως σε όλες τις πτυχές της ανάμειξης της Βρετανίας στον πόλεμο στο Ιράκ, από το 2001 ως το 2009 -από την ανάπτυξη των δυνάμεων μέχρι την (υπό τις ΗΠΑ) εισβολή το 2003 και την απόσυρση των μάχιμων στρατευμάτων- και να αντλήσει τα διδάγματα από την εμπειρία αυτή.

 

Ο πόλεμος του Ιράκ και ειδικά ο ρόλος του πρώην πρωθυπουργού των Εργατικών Τόνι Μπλερ, ο οποίος ενέπλεξε σε αυτόν τη χώρα, παραμένουν πολιτικά ζητήματα ζωτικής σημασίας στη Βρετανία και η έρευνα της Επιτροπής έχει επανειλημμένως δεχτεί κριτική από βουλευτές και τους συγγενείς των θυμάτων για καθυστέρηση.

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 188 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα