ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 - 6:30:46μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
14
Ιανουαρίου

Ασανζ: Θα δεχόμουν την έκδοσή μου στις ΗΠΑ, αν ο Ομπάμα απονείμει χάρη στην Τσέλσι Μάνινγκ

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Ο Τζούλιαν Ασανζ δήλωσε ότι θα δεχόταν να εκδοθεί στις ΗΠΑ, αν ο Μπαράκ Ομπάμα απένειμε χάρη στην Τσέλσι Μάνινγκ.

Το πρώην μέλος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων έχει καταδικαστεί γιατί παρέδωσε περισσότερα από 700.000 εμπιστευτικά και απόρρητα έγγραφα στο WikiLeaks.

 

«Αν ο Ομπάμα απονείμει χάρη στη Μάνινγκ, ο Ασάνζ δέχεται να εκδοθεί στις ΗΠΑ παρά το ότι (σ.σ. η υπόθεση για την οποία απειλεί πάντοτε να τον δικάσει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης) παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα», ανέφερε ανάρτηση του WikiLeaks στο Twitter.

 

Η Τσέλσι Μάνινγκ, διεμφυλική που ονομαζόταν Μπράντλεϊ Μάνινγκ, καταδικάστηκε τον Αύγουστο του 2013 για τη διαρροή των απόρρητων εγγράφων. Οι υποστηρικτές της ελπίζουν ότι ο Ομπάμα θα της απονείμει χάρη πριν από την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, παρότι η αμερικανική προεδρία έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθεται να δείξει επιείκεια απέναντί της. Η Μάνινγκ έχει ήδη προσπαθήσει δύο φορές να βάλει τέλος στη ζωή της.

 

Ο Ασανζ βρίσκεται στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο από τον Ιούνιο του 2012, για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου κατηγορείται για βιασμό. Ο 45χρονος φοβάται ότι στη συνέχεια η Στοκχόλμη θα προχωρήσει στην έκδοσή του στις ΗΠΑ, όπου όπου αντιμετωπίζει μια πιθανή δίκη για τη δημοσίευση εκατοντάδων χιλιάδων διαβαθμισμένων στρατιωτικών και διπλωματικών εγγράφων στο WikiLeaks.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 228 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα