ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024 - 2:58:57π.μ.
14
Φεβρουαρίου

Παγώνη: «Όχι» στους όρθιους στην εστίαση και στα καρναβάλια – Πότε θα αρθούν τα μέτρα

Κατηγορία Ελλάδα

Μέχρι πότε θα φοράμε μάσκα

 

"Οχι» στους όρθιους στην εστίαση και τη διασκέδαση αλλά και στα καρναβάλια λέει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, ενώ για τη μάσκα τόνισε ότι σίγουρα δεν θα την πετάξουμε μέχρι το Πάσχα. Αναφορικά με τη χαλάρωση ή άρση των μέτρων, η κυρία Παγώνη εκτιμά ότι θα έρθει από τον Απρίλιο.

 

Η απαγόρευση των όρθιων σε κέντρα διασκέδασης και εστίαση «δεν μπορεί προς το παρόν» να ανακληθεί είπε χαρακτηριστικά η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Έχεις 500 ασθενείς στις ΜΕΘ, έχουν κατέβει οι θάνατοι αλλά όχι αισθητά» εξήγησε. Μετά το Πάσχα μπορεί να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο σημείωσε η γιατρός. «Σταδιακά θα μειώνονται τα μέτρα, με αργούς ρυθμούς, αλλά θα μειώνονται» τόνισε.


Η Ματίνα Παγώνη διευκρίνισε ότι «πρέπει να περάσει ο Φλεβάρης και να αρχίσει ο Μάρτης. Τέλη Μαρτίου για άρση των μέτρων είναι λίγο γρήγορα, να το δούμε». «Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω γιατί αν γίνει κάτι πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί. Όταν έχεις τόσους θανάτους και τόσους ασθενείς στις ΜΕΘ, το ΕΣΥ δεν μπορεί να πιεστεί άλλο. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές έχουν ξεπεράσει τα όρια τους μετά δύο χρόνια» επισημαίνει.

 

Σχετικά με τις παρελάσεις στο καρναβάλι, επέμεινε ότι δεν το βρίσκει καλή ιδέα, παρά το ότι αντιλαμβάνεται την ανάγκη των τοπικών περιοχών για έσοδα. «Οι δείκτες στα νοσοκομεία των COVID είναι μειωμένοι, όχι σε μεγάλο βαθμό, έχουν όμως αυξηθεί οι no COVID που πρέπει να εξυπηρετηθούν να χειρουργηθούν έχουν αναστολή χειρουργείου 8 – 9 μήνες… Πρέπει να προχωρήσουν αυτά τα χειρουργεία» σημείωσε.

 

Σε ό,τι αφορά στη μάσκα δήλωσε πως «θα τη φοράμε και το Πάσχα είτε μας αρέσει όχι, το θέμα είναι ότι θα πάτε στα χωριά σας να σουβλίσετε».

 

 

https://www.skaitv.gr/

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 76 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»