ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024 - 1:21:41π.μ.
05
Απριλίου

Αυλαία σήμερα στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας με ομιλία Μητσοτάκη – Οι τρεις βασικοί στόχοι

Κατηγορία Πολιτική

Τα μηνύματα για συσπείρωση της βάσης με το βλέμμα στις ευρωεκλογές

Με την πολιτική επικαιρότητα να είναι ιδιαιτέρως πυκνή, την κοινωνία να ζητά απαντήσεις για την αποτρόπαιη δολοφονία της 28χρονης και τα κενά στην ασφάλεια και την αντιπολίτευση να εξαπολύει μύδρους κατά της κυβέρνησης, η ΝΔ σε ένα απόλυτα ασταθές διεθνές περιβάλλον και με σημαντικές προκλήσεις στο εσωτερικό γιορτάζει τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της. Σήμερα το απόγευμα ξεκινάει τις εργασίες του το τριήμερο 15ο συνέδριο του κόμματος με την εναρκτήρια ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη (στις 20:00), ο οποίος αναμένεται να κηρύξει και επίσημα από τον προαύλιο χώρο του Ζαππείου την έναρξη του προεκλογικού αγώνα ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

 

Μήνυμα ενότητας


Στο συνέδριο αναμένεται να δώσουν το παρών οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής, όπου μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα στείλουν μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης της παράταξης σε μια περίοδο που οι πολιτικοί συσχετισμοί παρουσιάζουν ενδιαφέρον, όπως καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις με τη «μάχη» ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση να μαίνεται και με την Ελληνική Λύση να καταγράφει άνοδο στα ποσοστά της. Οι τάσεις αυτές βρίσκονται στο ραντάρ της κυβέρνησης που επιχειρεί να χαρτογραφήσει τις διαρροές της, γνωρίζοντας ότι η ψήφος για την ευρωκάλπη έχει σε μεγάλο βαθμό χαρακτήρα αντίδρασης ή αντιμετωπίζεται με μεγαλύτερη χαλαρότητα.

 

Τρεις βασικοί στόχοι


Το επετειακό συνέδριο της ΝΔ έχει τρεις βασικούς στόχους:

α) είναι ένα ιστορικό συνέδριο, άρα ένα συνέδριο μνήμης των 50 ετών της διαδρομής του κόμματος

β) στέλνει δυναμικό μήνυμα ενότητας με μια συμπαγή κοινοβουλευτική ομάδα και

γ) αποτελεί προεκλογικό σάλπισμα.

 

«Η ΝΔ άντεξε 50 χρόνια ως κόμμα εξουσίας, ως μεγάλη παράταξη, γιατί είχε τη δυνατότητα δημοκρατικής έκφρασης όλων των διαφορετικών απόψεων. Αυτό θα συμβεί και θα συνεχίσει να συμβαίνει. Όμως στο τέλος της ημέρας, σε όλες τις μάχες για την πατρίδα, που έβαζε πάντοτε την πατρίδα πάνω και από το ίδιο το κόμμα, ήταν και παραμένει ενωμένη» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

 

Υψηλοί προσκεκλημένοι


Σχεδόν 3000 στελέχη από όλη τη χώρα στους οποίους περιλαμβάνονται και εκπρόσωποι των αποδήμων Ελλήνων, αναμένεται να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή της Νέας Δημοκρατίας, ενώ θα λειτουργήσει εντός του Ζαππείου και έκθεση φωτογραφικού και οπτικοακουστικού υλικού στην οποία θα αποτυπώνεται η διαδρομή της Παράταξης στα 50 χρόνια της ιστορίας της. Χαιρετισμό αναμένεται εκτός από τα κομματικά στελέχη να απευθύνουν εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Από το πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι ομιλίες του Προέδρου του ΕΛΚ Manfred Weber, του Γενικού Γραμματέα του ΕΛΚ Θανάση Μπακόλα, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας και Προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου και, κυρίως, η ομιλία της επικεφαλής υποψήφιας του ΕΛΚ για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, την Κυριακή το μεσημέρι, η οποία θα προηγηθεί της ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη με την οποία θα κλείσει το 15ο Συνέδριο της ΝΔ.

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 22 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα