ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 - 9:16:00π.μ.
15
Ιουνίου

Εκλογές 2023: «Φρένο» στην προεκλογική εκστρατεία μετά το ναυάγιο στην Πύλο, προς αναβολή το ντιμπέιτ – Οι εντολές Μητσοτάκη

Κατηγορία Πολιτική

Στις 11 το πρωί η τελική απόφαση από τη Διακομματική Επιτροπή

Το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο όπως ήταν επόμενο επηρέασε και τις εκλογές στην χώρα μας και κυρίως την προεκλογική δραστηριότητα. Η τραγωδία νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου σε ένα από τα πιο μεγάλα βάθη της Μεσογείου επισκίασε τα πάντα και έως τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει όπως φαίνεται τελικός απολογισμός θυμάτων γιατί κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα πόσοι άνθρωποι επέβαιναν στο βυθισμένο πλοιάριο.

 

Το ναυάγιο ανοικτά της Πύλου όπου όπως όλα δείχνουν χάθηκαν εκατοντάδες ψυχές οδήγησε την υπηρεσιακή κυβέρνηση να κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος, ενώ το προγραμματισμένο γι’ απόψε ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου που θα γινόταν στην ΕΡΤ οδεύει προς αναβολή.


Στις 11 το πρωί θα ληφθεί η τελική απόφαση από τη Διακομματική Επιτροπή στο υπουργείο Εσωτερικών.

 

Ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε εντολή να διακοπεί κάθε κομματική και προεκλογική δραστηριότητα, επικοινώνησε με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά προκειμένου να ενημερωθεί και ακύρωσε τις προγραμματισμένες του ομιλίες αρχής γενομένης χθες από την Πάτρα.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε επίσης εντολή σε κλιμάκια της ΝΔ να μεταβούν στην Καλαμάτα για να ενημερώνονται για την πορεία των ερευνών αλλά και την κατάσταση της υγείας και της διαβίωσης των διασωθέντων.

 

Επίσης έστειλε για ακόμα μια φορά αυστηρό μήνυμα στην Ευρώπη λέγοντας ότι το Μεταναστευτικό παραμένει πρόβλημα το οποίο απαιτεί συνεκτική ευρωπαϊκή πολιτική. Γιατί μόνο έτσι τα άθλια όπως τόνισε δίκτυα των εγκληματιών που διακινούν απελπισμένους ανθρώπους να βρουν, επιτέλους, την αποφασιστική απάντηση που τους αξίζει.

 

Ο Πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε συγκλονισμένος από το ναυάγιο στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου, νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου. «Εκφράζω τη θλίψη μου», είπε, «για την απώλεια τόσων αθώων ζωών. Και, ήδη, οι δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας είναι στη διάθεση της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης.

 

Είναι στιγμές αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Τώρα προέχει η σωτηρία όσο το δυνατόν περισσότερων ζωών».

 

Κλιμάκιο της ΝΔ με στελέχη που έχουν μεγάλη πείρα στην διαχείριση μεταναστευτικών κρίσεων βρέθηκε στην Καλαμάτα.

 

Ο Παύλος Μαρινάκης, η Σοφία Βούλτεψη και άλλα στελέχη της ΝΔ επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο της περιοχής, όπου νοσηλεύονται οι διασωθέντες και ενημερώθηκαν για την κατάστασή τους ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκαν διασωθέντες που διαμένουν προσωρινά στο λιμάνι της Καλαμάτας.

 

Στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας, ενημερώθηκαν εκτενώς για το τραγικό περιστατικό και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γυναικών και των ανδρών του Λιμενικού Σώματος.

 

Επίσης, η ΝΔ κατά την διάρκεια του τριήμερου εθνικού πένθους ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του κόμματος.

 

Όπως τόνιζαν κομματικές πηγές μετά το νέο αυτό πολύνεκρο ναυάγιο δεν αρκεί μόνο η θλίψη και η καταδίκη από τους ευρωπαίους εταίρους μας αλλά πρέπει η ΕΕ να αντιμετωπίσει στην ρίζα της την δράση των αδίστακτων αυτών ανθρώπων που μπροστά στο κέρδος δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

Διαβάστηκε 4151 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα