ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 - 11:41:49μ.μ.
13
Ιουνίου

Για ποιον υπουργό «χτυπάει» η καμπάνα στο Μαξίμου - «Ολα θα κριθούν την ώρα του ανασχηματισμού»

Κατηγορία Πολιτική

Μπορεί η κυβέρνηση να προτάσει επικοινωνιακά την ανάγκη για μεγάλες θεσμικές αλλαγές και να ανακινεί θέματα όπως ο νέος εκλογικός νόμος και η αναθεώρηση του Συντάγματος, ωστόσο στα υψηλά κλιμάκια του Μαξίμου περισσεύει ο προβληματισμός.

Τα φάλτσα των υπουργών -που δεν λένε να σταματήσουν να προκαλούν με τις ατυχείς δηλώσεις τους αλλά και τις μεταξύ τους διενέξεις- τα δημοσκοπικά ευρήματα που δείχνουν φανερή κυβερνητική φθορά και η διαχείριση  της καθημερινότητας των πολιτών, αποτελούν ζητήματα πρώτης προτεραιότητας για το κυβερνητικό στρατόπεδο.


Ο πρωθυπουργός συγκαλεί στις 10 το πρωί την καθιερωμένη κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία υπουργών και στενών του συνεργατών, ώστε να δώσει κατευθύνσεις και να συζητηθούν οι επόμενες πρωτοβουλίες.


Συστάσεις Τσίπρα να σταματήσουν τα αυτογκόλ


Μετά τη σκόνη που σήκωσαν την περασμένη εβδομάδα οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για το κίνημα "Παραιτηθείτε", ο κ. Τσίπρας δεν αποκλείεται κατά πληροφορίες του iefimerida.gr στη σημερινή σύσκεψη να χτυπήσει καμπανάκι, ζητώντας από όλους να είναι πολύ πιο προσεκτικοί στις δημόσιες τοποθετήσεις τους.


Σημειωτέον, ότι μαίνεται και η κόντρα του υπουργού υποδομών Χρήστου Σπίρτζη με τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιου Πιτσιόρλα με αφορμή τις αποκρατικοποιήσεις. Οι δυο άντρες εξαπέλυσαν εκατέρωθεν βολές, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου τηρεί στάση αναμονής για το πότε και αν θα χρειαστεί να παρέμβει.


Τα ραντάρ του Μαξίμου  πάντως  είναι ανοικτά. "Ολοι θα κριθούν όταν έρθει η ώρα του ανασχηματισμού", λένε λακωνικά οι συνομιλητές του πρωθυπουργού.


"Χρειάζεται σκληρή καθημερινή δουλειά"


Τέλος, χωρίς να υποβαθμίζει κανείς τη συζήτηση στο θεσμικό πεδίο, κυβερνητικά στελέχη  επισημαίνουν στις μεταξύ τους συζητήσεις  ότι τώρα που έκλεισε το κεφάλαιο της διαπραγμάτευσης, επιβάλλεται να ληφθούν και πρωτοβουλίες που να συμβαδίζουν με τις προτεραιότητες του κόσμου. Αύτος άλλωστε, εκτιμούν, ότι είναι και ο μόνος τρόπος για να μεταστρέψουν κατά το δυνατόν την κοινή γνώμη.


 " Η ανάγκη για σκληρή και καθημερινή δουλειά αλλά και ο συντονισμός σε όλα τα μέτωπα της πολιτικής πρέπει να είναι πρώτη μας προτεραιότητα" αναφέρει στο iefimerida.gr κυβερνητικός αξιωματούχος δίνοντας, έτσι το στίγμα για την πορεία του κυβερνητικού έργου.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 90 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα