ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 28 Απριλίου 2024 - 3:22:55π.μ.
04
Φεβρουαρίου

Ηχηρά ονόματα στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας – Οι σίγουροι και τα νέα πρόσωπα

Κατηγορία Πολιτική

Οι επαφές και τα ραντεβού δίνουν και παίρνουν, με στόχο η κατάρτισή του μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου

Συμπληρώνεται μεθοδικά το παζλ των 42 προσώπων που θα συνθέσουν το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, με στόχο να αποτυπώνεται σε αυτό η ανανέωση, η διεύρυνση και η επιλογή ανθρώπων που θα εκπροσωπούν τη χώρα μας επάξια στα ευρωπαϊκά φόρα.

 

Στο παρασκήνιο οι ζυμώσεις, οι επαφές και τα ραντεβού δίνουν και παίρνουν, ενώ στόχος του κυβερνητικού επιτελείου είναι να έχει καταρτιστεί πλήρως μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, καθώς πρέπει να δοθεί χρόνος στους υποψηφίους να διεκδικήσουν σταυρό αλλά και να καταρτιστεί το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, το οποίο θα περιλαμβάνει περιοδείες ανά την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό για να μιλήσει μεταξύ άλλων στους ομογενείς για την επιστολική ψήφο.

 

Εκτός από τον «στρατηγό» Βαγγέλη Μεϊμαράκη, την ιδιαίτερα κινητική σε Στρασβούργο και Βρυξέλλες Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και τον επίσης εργατικό Στέλιο Κυμπουρόπουλο που θα βρίσκονται και πάλι στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο, έχουν «κλειδώσει» οι υποψηφιότητες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, του διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρη Τσιόδρα, της νυν ευρωβουλευτού Ελίζας Βόζεμπεργκ και της πρόσφατα ενταγμένης στους κόλπους της ΝΔ προερχόμενης από το ΠΑΣΟΚ, Εύης Χριστοφιλοπούλου.

 

Οι κρούσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα σε πρόσωπα από τον χώρο της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και απόστρατους είναι πολλές από τους Γιάννη Μπρατάκο, Θανάση Νέζη, Γιάννη Σμυρλή και Παύλο Μαρινάκη. Κάποιοι εξ αυτών έχουν περάσει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου για ραντεβού και κάποιοι άλλοι έχουν δεχθεί τηλεφωνήματα. Ο Πύρρος Δήμας είναι ένα από τα πρόσωπα που θα βρίσκεται στην λίστα των υποψηφίων, ενώ και ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς έχει πάρει… «διαβατήριο» για την ευρωβουλή.

 

Από τον ακαδημαϊκό χώρο δεν αποκλείεται να πάρουν μια θέση στους 42 ο καθηγητής διεθνούς πολιτικής και πρώην διπλωματικός σύμβουλος του Νίκου Ανδρουλάκη, Σωτήρης Σέρμπος και ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, ο οποίος ήταν και στην 9η μη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, αλλά και ο καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας, ο οποίος πολιτεύτηκε με τη ΝΔ στην Κεφαλονιά στις εθνικές εκλογές. Στα ονόματα που «παίζουν δυνατά» είναι του πρώην υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά όπως και της Βούλας Πατουλίδου.

 

Επαφές έχουν γίνει σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr από συνεργάτες του πρωθυπουργού με τον συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. Γιώργο Καλλιακμάνη, ενώ το γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο θα περιλαμβάνει και εκπρόσωπο του φιλοζωϊκού κινήματος αλλά και έναν απόστρατο. Τα ονόματα που παίζουν δυνατά είναι αυτά του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος πρόσφατα αποστρατεύτηκε, του πρώην ΑΓΕΣ, Αλκιβιάδη Στεφανή και του αντιπτεράρχου ε.α. Κωνσταντίνου Ιατρίδη. Δεδομένου ότι απαιτείται να υπάρχει ποσόστωση γυναικών της τάξης του 40%, έντονα ακούγονται τα ονόματα της Νόνης Δούνια, της πρώην δημάρχου Κερκυραίων Μερόπης Υδραίου και της δημοσιογράφου Βίκυς Φλέσσα. Τέλος, εκκρεμεί ένα ραντεβού με τον νυν ευρωβουλευτή, Μανώλη Κεφαλογιάννη, ενώ ουδείς γνωρίζει μέχρι στιγμής τι θα γίνει με την Μαρία Σπυράκη.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 16 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα