ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 - 4:07:25π.μ.
22
Νοεμβρίου

Κάλεσμα Μητσοτάκη στην Κεντροαριστερά υπό το φόβο εκλογικού αιφνιδιασμού

Κατηγορία Πολιτική

Σε κλιμάκωση των πιέσεων προς το χώρο της Κεντροαριστεράς και συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι προχωρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τα σχετικά μηνύματα να απευθύνονται το βράδυ της Δευτέρας με αφορμή την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Γιώργου Παγουλάτου «το νησί που φεύγει, 121+1 κείμενα για την κρίση».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, παρουσία του ρέποντος προς τη ΝΔ, Ευάγγελου Βενιζέλου και του προβληματισμένου Σταύρου Θεοδωράκη μετά το νέο κρούσμα αποχώρησης βουλευτή του με την ανεξαρτητοποίηση της Κατερίνας Μάρκου επιχείρησε να στείλει τα σχετικά μηνύματα τόσο στην ηγεσία όσο και στην κοινωνική βάση της Κεντροαριστεράς.

 

Έτσι, ο κ. Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας τη ρητορική περί καταστροφής από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, υπογράμμισε πως «στη ΝΔ έλαχε ο κλήρος να ηγηθεί αυτής της πανστρατιάς» που «θα υπερβαίνει τις παραδοσιακές διαχωριστικές γραμμές» και θα λειτουργεί ως «αντίπαλο δέος στον λαϊκίστικο εθνικισμό». Δήλωσε δε έτοιμος να γίνει καταλύτης αυτής της πανστρατιάς.

 

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης άφησε σαφείς αιχμές προς την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά αναφορικά με τη γραμμή των ίσων αποστάσεων που επιχειρεί να τηρήσει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, στάση η οποία την έχει φέρει σε μετωπική σύγκρουση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. «Δεν υπάρχει η πολυτέλεια ουδέτερης στάσης και πολιτικής ίσων αποστάσεων. Διότι ένα είναι βέβαιο: Το διακύβευμα υπερβαίνει τον καθένα από εμάς ατομικά και το ζητούμενο είναι να μη μας υπερβεί και συλλογικά» σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κλείνονταςεπί της ουσίας το μάτι στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που βρισκόταν στην εκδήλωση.

 

Πληροφορίες από το γαλάζιο στρατόπεδο αναφέρουν πως στόχος της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η περαιτέρω κλιμάκωση των πιέσεων προς το χώρο του κέντρου, δεδομένου ότι στην Πειραιώς εκτιμούν ότι οι πρόωρες κάλπες μπορούν να στηθούν ανά πάσα στιγμή σε μία προσπάθεια εκλογικού αιφνιδιασμού από την πλευρά της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να θέλουν να είναι έτοιμοι διά παν ενδεχόμενο.


Ανησυχία για την αξιολόγηση

 

Εξάλλου, ουδείς κρύβει τον προβληματισμό του στο Μοσχάτο για διαφαινόμενες νέες καθυστερήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, με συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη να σημειώνουν πως ξυπνούν οι εφιάλτες της «σκληρής διαπραγμάτευσης» του πρώτου επταμήνου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

 

Ανώτατες κομματικές πηγές εκτιμούν ότι «υπάρχουν αρκετά ανοιχτά ζητήματα». «Δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα κλείσει η αξιολόγηση έως τις 5 Δεκεμβρίου. Θα είναι άλλη μια χαμένη προθεσμία για την κυβέρνηση» σημειώνει χαρακτηριστικά συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη.

 

Το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης, κατά την ίδια πηγή, «είναι βασική προϋπόθεση για τα επόμενα βήματα της χώρας. Η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις έχει το ένα μάτι στους πιστωτές και το άλλο στο εσωκομματικό της ακροατήριο».

 

Παράλληλα, στη ΝΔ επισημαίνουν πως είναι αναμφίβολα θετική εξέλιξη η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και η έναρξη συζήτησης για την απομείωση του χρέους, ανατρέχοντας στο διαφορετικό μείγμα πολιτικής που έχει ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

«Χρειάζονται και διαρθρωτικές αλλαγές και επίλυση του θέματος των τραπεζών, όσον αφορά τις διοικήσεις τους και τα κόκκινα δάνεια. Πρέπει επιτέλους να μιλήσουμε τη γλώσσα των επενδυτών και όχι των συνιστωσών προκειμένου να γίνει ένα μεγάλο αναπτυξιακό άλμα», αναφέρει γαλάζια πηγή, επαναλαμβάνοντας το αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες.

 

«Χρειάζεται ένα συνολικό restart της χώρας, μια τολμηρή φυγή προς τα εμπρός και αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να το κάνει», εξηγεί.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 246 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα