ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 - 9:47:15μ.μ.
30
Μαΐου

Μητσοτάκης για ΒΟΑΚ: Είναι ο μεγαλύτερος νέος αυτοκινητόδρομος που θα κατασκευαστεί στην Ευρώπη

Κατηγορία Πολιτική

«Η Κρήτη θα αποκτήσει επιτέλους τον δρόμο που της αξίζει»

Στην προεκλογική του δέσμευση, η οποία γίνεται πράξη και δεν είναι άλλη από την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα της Κρήτης αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του σε εκδήλωση για τα «αποκαλυπτήρια» του ΒΟΑΚ που έλαβε χώρα στο Μεγάλο Αρσενάλι, στο Παλιό Λιμάνι Χανίων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του με μία σύντομη αναδρομή στο 1986 που πήρε δίπλωμα οδήγησης για να καταδείξει ότι χρειάστηκαν 35 ολόκληρα χρόνια, προκειμένου το έργο του αυτοκινητοδρόμου να καταφέρει να μπει στις «ράγες». «Είμαστε στο σημείο να μπορούμε να εξαγγείλουμε το χρονοδιάγραμμα για το μεγάλο αυτό έργο. Ως προς την χρηματοδότηση, πρέπει να πω ότι καταβάλλαμε μεγάλη προσπάθεια ώστε μέρος της να εξασφαλιστεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και αυτό γιατί χρηματοδοτεί υποδομές του μέλλοντος και όχι του παρελθόντος. Τα καταφέραμε όμως. Το έργο θα ξεπεράσει συνολικά τα 2 δισ. ευρώ. Είναι ο μεγαλύτερος νέος αυτοκινητόδρομος που θα κατασκευαστεί στην Ευρώπη. Αν δεν προχωρήσουμε σε αυτό το έργο η Κρήτη θα παραμείνει αναπτυξιακά ακρωτηριασμένη. Συνεπώς αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αναπτυξιακή μας προτεραιότητα». Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα της ασφάλειας, επισημαίνοντας ότι πολλοί Κρήτες έχουν θρηνήσει θύματα στην άσφαλτο λόγω κακών υποδομών. «Ξέρω ως γονιός την αγωνία που έχουμε, κάθε φορά που τα παιδιά μας παίρνουν το αυτοκίνητό τους στην Κρήτη, μέχρι να επιστρέψουν ασφαλή στο σπίτι» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «το ζήτημα της οδικής ασφάλειας είναι και ζήτημα εκπαίδευσης, αντιλήψεων, νοοτροπίας και τεχνολογίας». Πρόσθεσε δε ότι «αυτός ο δρόμος θα είναι δρόμος του μέλλοντος, καθώς θα έχει έτοιμες τις υποδομές για αυτόνομη ή ημιαυτόνομη οδήγηση. Η ασφάλεια και η ταχύτητα των μεταφορών έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία».

 

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπήρξαν και θα υπάρξουν μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο αυτό. «Ένας από τους λόγους που δεν είχε γίνει μέχρι σήμερα είναι οι τοπικές αντιδράσεις και συμφέροντα» πρόσθεσε, ξεκαθαρίζοντας: «Δεν μπορούμε να ανεχτούμε ξανά ένα δεύτερο ελληνικό».

 

«Το νέο ΕΣΠΑ έχει 8.2 δις συνολικά για τις περιφέρειες. Έχουμε σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία από το ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ και θα δουλέψουμε μαζί για να κάνουμε πράξη το αναπτυξιακό μας όραμα για την Κρήτη, που είναι ναυαρχίδα του τουρισμού, πρωταγωνίστρια στην ενεργειακή μετάβαση και στις ΑΠΕ και για τη χώρα μας που αλλάζει μετά τον κορονοϊό. Είμαι αισιόδοξος ότι καθώς τελειώνουμε με την περιπέτεια του κορονοϊού ανοίγεται μπροστά ένας αναπτυξιακός δρόμος για όλη τη χώρα. Θα ζητήσω να ακολουθήσουμε το τρίπτυχο: εμβολιαστείτε – προετοιμαστείτε – υποδεχτείτε. Παρακαλώ να κάνουμε την επιπρόσθετη προσπάθεια ώστε να μπορούμε να δεχτούμε τους επισκέπτες φίλους μας με ασφάλεια. Θα τα καταφέρουμε και ο ΒΟΑΚ θα είναι έργο οδηγός για την Κρήτη» επισήμανε ο πρωθυπουργός. Καταλήγοντας στην ομιλία του έκανε ειδική μνεία στον πατέρα του λέγοντας: «Δεν μπορώ να μην θυμηθώ και βιωματικά τις συζητήσεις τις πολλές που είχα με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για τη μεγάλη σημασία του έργου. Έβαλε και ο ίδιος τη δική του σφραγίδα, όσο του το επέτρεψαν. Τιμούμε στο πρόσωπό του όλους όσοι αγωνίστηκαν και έβαλαν το δικό τους λιθαράκι για την επίτευξη του έργου αυτού. Η Κρήτη θα αποκτήσει επιτέλους το δρόμο που της αξίζει».

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 140 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα