ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 - 2:52:37π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
14
Ιουλίου

Ολομέτωπη επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση: Κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν στην εξουσία

Κατηγορία Πολιτική

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδριάση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. κάνοντας λόγο για το βαρύ τίμημα της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς αλλά και μεθοδεύσεις με τον εκλογικό νόμο, προκειμένου να μείνει στην εξουσία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ. ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στην κυβέρνηση «κάνουν τα πάντα προκειμένου να παραμείνουν στην καρέκλα» και πρόσθεσε ότι «έρχονται να παίξουν με τους θεσμούς για να παραμείνουν στην εξουσία.»

 

Έκανε ειδικότερα λόγο για υστεροβουλία της κυβέρνησης και απευθύνθηκε σε όλους τους βουλευτές: «Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ακυρώσουμε τις μεθοδεύσεις και τακτικισμούς της κυβέρνησης. Έχουμε να κάνουμε με πολιτικούς αμοραλιστές ... δεν έχουν κάνεναν φραγμό».

 

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, αυτό που απαιτούν οι πολίτες δεν είναι μια προοπτική ακυβερνησίας, είναι μια ισχυρή και υπεύθυνη κυβέρνηση. Η δόλια απλή αναλογική όπως την προτείνει ο Τσίπρας αποτελεί βόμβα στα θεμέλια αυτή της προοπτικής, πρόσθεσε.

 

Μέρα με τη μέρα ο πολιτικός χάρτης της χώρας αλλάζει, το πολιτικό προβάδισμα της ΝΔ είναι πολύ ισχυρό, σημείωσε και τόνισε ότι «είμαστε ο πιο ασφαλής και σίγουρος δρομος για να απομακρυνθεί από την εξουσία η χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά ... Επιδιώκουμε να συγκροτήσουμε ένα πανίσχυρο δημιουργικό ρεύμα υπέρ των θετικών αλλαγών, υπέρ των μεταρρυθμίσεων».

 

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε με δριμύτητα στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για ιδεοληψία και ανικανότητα. Ειδικότερα, έκανε λόγο για υποκριτικό και διπλό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις.

 

«Τώρα ξεκινάμε να πληρώνουμε τον λογαριασμό της "περήφανης" διαπραγματεύσης του κ. Βαρουφάκη και της αέναης διαπραγμάτευσης του κ. Τσακαλώτου» συμπλήρωσε. Εκανε αναφορά στο αίτημα για εξεταστική επιτροπή, τονίζοντας ότι θα γίνει για να μάθουν οι πολίτες την αλήθεια και μάλιστα, όπως είπε «αν η πρότασή μας για εξεταστική δεν συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία τώρα, θα την συγκεντρώσει στην αμέσως επόμενη Βουλή.»

 

Σε αυτό το σημείο κατηγόρησε την κυβέρνηση για υπερφορολόγηση, μιλώντας για παταγώδη αποτυχία της πολιτικής του κ. Τσίπρα και υποστήριξε ότι «ποτέ μια κυβέρνηση δεν έχασε με τόσο μεγάλη ταχύτητα την εμπιστοσύνη της κοινωνίας».

 

Τέλος, καταλόγισε στην κυβέρνηση μεθόδευση για τον πλήρη έλεγχο των μέσων ενημέρωσης με αφορμή τον διαγωνισμό για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών, τον οποίο χαρακτήρισε παρωδία, επισημαίνοντας ότι είναι στον αέρα καθώς υπάρχουν, όπως είπε, θεμελιώδη ζητήματα συνταγματικότητας που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 111 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα