ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 - 2:22:08μ.μ.
02
Φεβρουαρίου

Το Βολτ για το Νομοσχέδιο Γάμου των Ομόφυλων Ζευγαριών

Κατηγορία Πολιτική

Το νομοσχέδιο τίθεται σήμερα Παρασκευή 2.2.24 σε ψηφοφορία στη Βουλή και έχει διχάσει τα κοινοβουλευτικά κόμματα αλλά όχι εμάς.

Στο Βολτ πιστεύουμε στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην ισότητα. Όχι μόνο μεταξύ των δύο φύλων αλλά και μεταξύ όλων των ανθρώπων, χωρίς να θεωρούμε ότι η κατοχύρωση του δικαιώματος αυτού θα πρέπει να διακυβεύεται από τον σεξουαλικο προσανατολισμό των ατόμων.

 

Επικροτούμε συνεπώς το προτεινόμενο από την κυβέρνηση νομοσχέδιο, το οποίο ωστόσο δεν λύνει όλα τα θέματα. Πιστεύουμε ότι είναι ώρα να προχωρήσουμε μπροστά και να εναρμονιστούμε με τα νομικά πλαίσια των 20 χωρών στην Ευρώπη που έχουν ήδη νομοθετήσει την ισότητα στο γάμο. Ο περιορισμένος χρόνος διαβούλευσης για το νομοσχέδιο, όπως και οι διαφωνίες μέσα στα μεγάλα κόμματα, ακόμα και μέσα στην ίδια την κοινοβουλευτική ομάδα της κυβέρνησης, δείχνουν πως το θέμα γίνεται βορρά για πολιτικές σκοπιμότητες.

 

Στο Βολτ, παίρνουμε ξεκάθαρη θέση: Η ισότητα στο γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών και η πρόσβαση στην τεκνοθεσια είναι ανθρώπινα δικαιώματα και σίγουρα δεν μπορούν να είναι υπό αίρεση σε ένα κράτος δικαίου.

Διαβάστηκε 29 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα