ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 - 8:57:19π.μ.
02
Απριλίου

Παρουσίαση βιβλίου Παναγιώτη Θωμά Μια ανέφικτη ανάσταση. Σχόλιο στη Μεταμόρφωση του Φραντς Κάφκα και Νέες Μουσικές Συνθέσεις στο Σπίτι της Κύπρου

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Το Σπίτι της Κύπρου και οι Εκδόσεις Αρμός, σε συνεργασία με το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α.

και το Τσέχικο Κέντρο Αθήνας, συνδιοργανώνουν, την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 και ώρα 19:00, στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α στο Σύνταγμα, την εκδήλωση Διάλογοι με τον Κάφκα, η οποία εντάσσεται στην σειρά δράσεων αφιερωμένων στα 100 χρόνια από τον θάνατο του Φραντς Κάφκα, με γενικό τίτλο «Τέλος ή αρχή(;). Κάφκα 2024».

 

Η εκδήλωση περιλαμβάνει την παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Θωμά «Μια ανέφικτη ανάσταση. Σχόλιο στη Μεταμόρφωση του Φραντς Κάφκα», για το οποίο θα μιλήσουν ο ποιητής Ρήσος Χαρίσης και ο θεολόγος, μουσικός Παναγιώτης Ανδριόπουλος. Θα ακολουθήσει αντιφώνηση από τον συγγραφέα.


Τον συντονισμό θα αναλάβει η δημοσιογράφος, κλασική φιλόλογος Βίκυ Φλέσσα.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που πραγματοποιείται με τη στήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και την ευγενική χορηγία του Δήμου Ακανθούς, θα παρουσιαστεί, για πρώτη φορά, μεγάλο μέρος νέου κύκλου τραγουδιών, εμπνευσμένων από το έργο του Φραντς Κάφκα, σε στίχους Παναγιώτη Θωμά και μουσική Χρυσόστομου Σταμούλη και Γιώργου Καλογήρου.

 

Συμμετέχουν:


Θάνος Σταυρίδης, ακορντεόν και ενορχήστρωση
Στέλλα Τέμπρελη, βιολοντσέλο
Γιώργος Καλογήρου, ερμηνεία, πιάνο και κιθάρα
Μαρία Παπαλεοντίου, ερμηνεία

 

Αφήγηση αποσπασμάτων από κείμενα του Φραντς Κάφκα από τον Παναγιώτη Θωμά και Χρυσόστομο Σταμούλη.

 

Σύνδεσμος παρακολούθησης: https://diavlos.grnet.gr/room/1607?eventid=15960

 

 

______________________________

 


Ο συγγραφέας Παναγιώτης Θωμά, διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με κύριο πεδίο έρευνας και συγγραφής τον διάλογο της θεολογίας με τη λογοτεχνία, αλλά και άλλες μορφές τέχνης, όπως ο κινηματογράφος και το τραγούδι, παρουσιάζει την πρώτη του μελέτη (εκτενές δοκίμιο) για τον Φραντς Κάφκα, που καταπιάνεται με την πυρηνική στο έργο του νουβέλα Μεταμόρφωση. Η έκδοση συμπίπτει με τα 100 χρόνια από τον θάνατο του εμβληματικού λογοτέχνη, του γερμανόφωνου Εβραίου της Πράγας. Παρουσιάζει επιπλέον, για πρώτη φορά συνδυαστικά με ένα βιβλίο του, και την άλλη του ιδιότητα, αυτή του στιχουργού, με αυτά τα νέα τραγούδια που αφορμώνται από κείμενα του Κάφκα, αλλά δημιουργούν αυτόνομη αφηγηματική ενότητα με έντεχνα τραγούδια. Συμπράττουν μαζί του στη σύνθεση, γνώριμοι και παλιοί του συνεργάτες, με τους οποίους τους ενώνουν κοινές μουσικές εμπειρίες στη Θεσσαλονίκη: ο καθηγητής του Αριστοτελείου, μαέστρος και μουσικοσυνθέτης Χρυσόστομος Σταμούλης και ο σπουδαίος Κύπριος συνθέτης και ερμηνευτής Γιώργος Καλογήρου.

Διαβάστηκε 20 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα