ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 - 6:47:32π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
11
Ιουλίου

Μείωση των επιτοκίων εξετάζει η Τράπεζα της Αγγλίας

Σε μείωση των επιτοκίων της για πρώτη φορά μετά το 2009 σχεδιάζει να προχωρήσει εντός των επόμενων ημερών η Τράπεζα της Αγγλίας, σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσίευμα του Bloomberg.

Η κίνηση της κεντρικής τράπεζας εκλαμβάνεται ως μια προσπάθεια σταθεροποίησης της βρετανικής οικονομίας, μετά την αναταραχή που επέφερε η ψήφος υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, Μαρκ Κάρνεϊ είναι απαραίτητο να γίνουν σύντομα κινήσεις προς την κατεύθυνση της αναθέρμανσης της βρετανικής οικονομίας και για αυτό τον λόγο πολλοί οικονομολόγοι είναι της άποψης ότι η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της χώρας θα δράσει, πριν ανακοινωθούν οι προβλέψεις για την οικονομία τον επόμενο μήνα.


Σύμφωνα με το Bloomberg, η μείωση των επιτοκίων θα είναι της τάξεως των 25 μονάδων βάσης, με τα νέα επιτόκια να τίθενται σε ισχύ από τις 14 Ιουλίου.

 

 

Πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 155 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα