ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024 - 6:26:40μ.μ.
29
Σεπτεμβρίου

Eurostat: Μειώθηκε στο 2,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο

Στο 4,3% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη

Κατέβασε ταχύτητα ο πληθωρισμός το Σεπτέμβριο στην Ελλάδα καθώς διαμορφώθηκε στο 2,4% από 3,5% τον Αύγουστο, σύμφωνα με τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών της Eurostat. Στην Ευρωζώνη, ο πληθωρισμός μειώθηκε στο 4,3% από 5,2% τον Αύγουστο.

 

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα επανέρχεται σε πορεία πτώσης του ρυθμού αύξησης των τιμών, μετά τη σταθεροποίηση στο 3,5% που επέδειξε μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου. Μάλιστα, έχει την τρίτη καλύτερη επίδοση στην Ευρωζώνη, μετά από την Ολλανδία η οποία εμφανίζεται με αποπληθωρισμό -0,3% από 3,4% τον Αύγουστο, και το Βέλγιο που καταγράφει αύξηση μόλις 0,7% από 2,4% τον Αύγουστο.

 

Οι τιμές της ενέργειας στην Ελλάδα μειώθηκαν 18,4% έναντι μείωσης 17,3% τον Αύγουστο, ενώ η αύξηση των τιμών στην κατηγορία των τροφίμων, του αλκοόλ και καπνού ήταν υψηλή αλλά μικρότερη από τον Αύγουστο και συγκεκριμένα 8% έναντι 9,3%.

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 15 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα