ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 - 5:06:01π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
24
Αυγούστου

Σε Κίεβο και Μόσχα τον Σεπτέμβριο ο Σέφκοβιτς για το φυσικό αέριο

Κατηγορία Ενέργεια

Ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε., αρμόδιος για την Ενεργειακή Ένωση, Μάρος Σέφκοβιτς, πρόκειται να επισκεφτεί τη Μόσχα στις 11-12 Σεπτεμβρίου προκειμένου να έχει συζητήσεις αναφορικά με το φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις, ο Σέφκοβιτς θα βρεθεί πρώτα στο Κίεβο στις 2/9 και εν συνεχεία θα μεταβεί στη Μόσχα. Και στις δύο περιπτώσεις θα συναντηθεί με τους υπουργούς Ενέργειας με στόχο μια τριμερή συννενόηση πριν ξεκινήσει η φετινή χειμερινή περίοδος.

 

Υπενθυμίζεται ότι οι τριμερείς συζητήσεις Ε.Ε.-Ρωσίας-Ουκρανίας ξεκίνησαν τον Μάιο του 2014, μετά την απόφαση της Ρωσίας να δώσει τέλος στην έκπτωση που προσέφερε στην Ουκρανία επί σειρά ετών για το αέριο που προμηθεύεται. Στη συνέχεια, το 2015, η Ρωσία αποφάσισε να προσφέρει το λεγόμενο "χειμερινό πακέτο", που προβλέπει τιμολόγηση σε τριμηνιαία βάση.

 

Πλέον το πακέτο αυτό έχει εκπνεύσει ενώ η Ουκρανία καταβάλλει προσπάθειες ώστε να εξασφαλίσει το αέριο που χρειάζεται από άλλες χώρες πλην της Ρωσίας.

 


Πηγή: energypress.gr

Διαβάστηκε 245 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα