ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024 - 10:00:58π.μ.
09
Ιανουαρίου

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Αναντολού Εφές για να συνεχίσει την ανοδική πορεία του στη Euroleague

Κατηγορία Αθλητικά

Αρχίζει η «διαβολοβδομάδα» για τους «πράσινους»

Στο «ΟΑΚΑ» υποδέχεται ο Παναθηναϊκός την Αναντολού Εφές απόψε (9/1, 21:15, Novasports Prime) στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Euroleague, που αποτελεί και το πρώτο σκέλος της «διαβολοβδομάδας» καθώς ακολουθεί ματς με τη Μονακό (11/1) και πάλι εντός έδρας.

 

Ο Παναθηναϊκός με ρεκόρ 11-8 βρίσκεται στην 4η θέση της κατάταξης και μετράει τέσσερις νίκες στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές, την στιγμή που η Αναντολού Εφές βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση κι έχει ρεκόρ 7-12. Οι «πράσινοι» θέλουν τη νίκη για να κάνουν ακόμη ένα βήμα προς την εδραίωσή τους στην πρώτη εξάδα που δίνει το απευθείας εισιτήριο για τα προημιτελικά, ενώ η Αναντολού Εφές ψάχνει να επιστρέψει στις νίκες και να πάρει ώθηση για να παλέψει για να περάσει στα νοκ άουτ ματς.


Η αισιοδοξία του Αταμάν


Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν εξέφρασε την άποψη πως οι Κώστας Σλούκας και Ματίας Λεσόρ θα είναι έτοιμοι για την αναμέτρηση με την Αναντολού Εφές. «Νομίζω πως θα είναι έτοιμοι» τόνισε χαρακτηριστικά για τους δύο παίκτες, για τους οποίους υπογράμμισε ότι «χρειαζόμαστε να είναι έτοιμοι, ιδίως τον Σλούκα που θα πρέπει να παίξει 25-30 λεπτά μετά την απουσία του Βιλντόσα».

 

Ο πολύτιμος Αργεντινός γκαρντ θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον ένα μήνα λόγω τραυματισμού, ενώ ο Παναθηναϊκός περιμένει πως και πως την επιστροφή του Ιωάννη Παπαπέτρου και μετά από αυτή την εξέλιξη ο Αταμάν άνοιξε και πάλι την πόρτα στο ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης κάτι που είχε απορρίψει μετά την αποχώρηση του Κάιλ Γκάι πριν από μερικές ημέρες.

 

«Είναι ένα παιχνίδι, στο οποίο πρέπει να παίξουμε έξυπνα και επιθετικά, να είμαστε σε αρμονία με το κατάμεστο γήπεδο. Είναι ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι. Η Εφές έδειξε ότι έχει εξαιρετικές δυνατότητες στο ματς με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη. Η άμυνα θα είναι το κλειδί», ανέφερε ο Αταμάν για το ματς. Ο Παναθηναϊκός εντός έδρας έχει ρεκόρ 6-3.

 

Η Αναντολού Εφές, από τη μεριά της, είναι κι εκείνη πληγωμένη. Της λείπει ο Κλάιμπερν όπως κι άλλοι παίκτες και ο προπονητής Ερντέμ Τζαν προσπαθεί να βρει λύσεις για να σταματήσει την αρνητική πορεία της αφού έχει φτάσει πλέον στις έξι συνεχόμενες ήττες. Να σημειώσουμε πως στον πρώτο γύρο είχε νικήσει τον Παναθηναϊκό στην Κωνσταντινούπολη με 71-68.

 

Το πρόγραμμα της 20ής αγωνιστικής και η κατάταξη της Euroleague:

 

Φενέρμπαχτσε – Παρτιζάν (9/1)
Μονακό – Μπασκόνια (9/1)
Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης (9/1)
Παναθηναϊκός – Αναντολού Εφές (9/1)
Βαλένθια – Ζαλγκίρις Κάουνας (9/1)
Βιλερμπάν – Ερυθρός Αστέρας (9/1)
Αρμάνι Μιλάνο – Άλμπα Βερολίνου (9/1)
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός (10/1)
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Βίρτους Μπολόνια (10/1)

 


Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ

 

Ρεάλ Μαδρίτης 17-2
Βίρτους Μπολόνια 14-5
Μπαρτσελόνα 13-6
Παναθηναϊκός 11-8
Ολυμπιακός 11-8
Φενέρμπαχτσε 11-8
Μακάμπι Τελ Αβίβ 11-8
Μονακό 10-9
Παρτιζάν 10-9
Βαλένθια 10-9
Μπασκόνια 10-9
Αρμάνι Μιλάνο 8-11
Ερυθρός Αστέρας 8-11
Μπάγερν Μονάχου 8-11
Αναντολού Εφές 7-12
Ζαλγκίρις Κάουνας 6-13
Βιλερμπάν 3-16
Άλμπα Βερολίνου 3-16

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 41 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα