ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024 - 1:42:44π.μ.
08
Μαΐου

Υπατία Κορνάρου - Ελισσάβετ Ευσταθίου -“FORSAKEN PLACES” ΣΤΟ TAF

Κατηγορία Εικαστικά

Δυαδική έκθεση φωτογραφίας στο T.A.F. / the art foundation από την Πέμπτη 16 Μαΐου ως το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024.


Το Photonet είναι Χορηγός Επικοινωνίας!

 

Η έκθεση είναι εμπνευσμένη από τη διαχρονικότητα ενός εγκαταλελειμμένου χώρου – τόπου ο οποίος εσωκλείει τη διήγηση ανθρώπινων ιστοριών. Ουσιαστικά παρουσιάζει το «ψυχογράφημα» ενός εγκαταλελειμμένου χώρου μέσω του «εννοιολογικού πλαισίου» και της «ντοκιμαντέρ καταγραφής».
Η απόδοση του έργου έχει νεωτεριστικό χαρακτήρα που επιτρέπει την πολυεπίπεδη αναγνωστικότητά του. Η εστίαση στο ανθρώπινο στίγμα, η διεισδυτική οπτική και η αφαιρετικότητα είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν την αισθητική των κάδρων.

 

Για την ολοκλήρωσή του πραγματοποιήθηκε ένα Φωτογραφικό Οδοιπορικό σε διάφορα σημεία της Ελλάδας – συγκεκριμένα σε χώρους και δομές που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία της χώρας και πλέον δεν λειτουργούν.


Οι φωτογραφίσεις ξεκίνησαν από τον Ιανουάριο του 2023 και ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο του 2024. Διανύθηκαν συνολικά 5.179 χιλιόμετρα σε πάνω από 20 διαφορετικά σημεία της Ελλάδας, όπως ενδεικτικά αναφέρονται: Πτολεμαΐδα, Καστοριά, Πάτρα, Αίγιο, Ερμιόνη, Θήβα, Μέθανα, Μεγαλόπολη, Ελευσίνα, Λαύριο, Σαλαμίνα, Μεγάλο Πεύκο.


Οι λήψεις έχουν πραγματοποιηθεί σε μια μεγάλη ποικιλία χώρων. Ο φωτογραφικός φακός έχει εισχωρήσει σε εργοστασιακές μονάδες παραγωγής πρώτων υλών, σε κτίρια ψυχιατρικών κλινικών μέχρι και σε εργατικές κατοικίες βιομηχανικής ζώνης μεταλλείων.

 

 

Δείτε εδώ

Διαβάστηκε 25 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα