ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 - 4:19:42π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 44
19
Ιουνίου

ΓΙΑΝΝΙJAZZ: Η μεγαλύτερη γιορτή αλληλεγγύης στα Γιαννιτσά

Κατηγορία Μουσική

Ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια, δηλαδή μέσα στην κρίση και την οικονομική κατάρρευση χιλιάδων νοικοκυριών σε όλη τη χώρα.

Κάπου εκεί νέοι άνθρωποι που αγαπούν τη μουσική, τις τέχνες, τα όνειρα και θέλουν έναν καλύτερο ανθρώπινο κόσμο για τα παιδιά τους, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ιδέα. Ένα φεστιβάλ που θα χαρίσει χαμόγελα. Μια γιορτή αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους μας που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες επιβίωσής τους. Το μεγάλο αυτό πάρτι ονομάστηκε «ΓΙΑΝΝΙJAZZ».

 

Οι ''γιαννιjazz'' είναι μια παρέα από τα Γιαννιτσά που αργότερα έγινε πολιτιστικός σύλλογος, με κοινό σημείο την αγάπη για την ζωντανή μουσική και με σκοπό να ακουστούν στην πόλη καλλιτέχνες από τον χώρο των blues, jazz, ethnic, balkan, funk, reggae, ελληνικό rock και έντεχνο. Μέσα από τη μουσική ήρθε και η ιδέα της αλληλοστήριξης στον συνάνθρωπο. Με την διοργάνωση ενός μεγάλου παζαριού μεταχειρισμένων αντικειμένων και ρούχων, υποστηρίζονται οικογένειες που τα έχουν ανάγκη και τα έσοδα από τις πωλήσεις όσων ειδών αγοραστούν, δίνονται στο Γεύμα Αγάπης του Αγίου Γεωργίου, που προσφέρει καθημερινά φαγητό σε περισσότερες από 100 οικογένειες της πόλης.

 

Τι λένε τα μέλη-εθελοντές της διοργάνωσης «εαρινή ισημερία σημαίνει άνοιξη, σημαίνει αλλαγή ώρας, σημαίνει πολλαπλά κλικ. Εμείς, με την ευκαιρία αυτή, σημαίνουμε την έναρξη του φετινού jazzoπάζαρου! Με την ελπίδα ότι προλαβαίνουμε προτού αποφασίσουμε να ξεφορτωθούμε τα ‘’αχρείαστά’’ μας, να προσκαλέσουμε όσους θέλουν να συμμετέχουν δίνοντας ή αγοράζοντας μεταχειρισμένα είδη. Η ιδέα είναι να φέρει ο κόσμος ότι δεν χρειάζεται (στα σημεία συλλογής) και στην συνέχεια εφόσον διαχωρίζονται, ορίζεται ένα πραγματικά χαμηλό αντίτιμο για το καθετί και αυτά εκτίθενται και πωλούνται στο χώρο του πάρκου κατά τις μέρες του open air party των γιαννιjazz 27-28-29 Ιουνίου. Τα έσοδα διατίθενται στο γεύμα αγάπης. Το περσινό jazzoπάζαρο "έσκισε". Είναι βέβαιο ότι φέτος θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία!».

 

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

Η παρέα των Γιαννιjazz ετοιμάζει το πιο δροσερό τριήμερο εκδηλώσεων στο Πάρκο του Αγίου Γεωργίου στα Γιαννιτσά. Δίνει ζωή και πλημμυρίζει την περιοχή με μουσικές, με αμέτρητα παιδικά χαμόγελα και γλυκές φωνούλες!
Στις 28 και 29 Ιουνίου, Σάββατο και Κυριακή, από τις 10 το πρωί ως τις 9 το βράδυ οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να τραγουδήσουν, να χορέψουν, να ζωγραφίσουν, να τρέξουν, να χρωματίσουν τα πρόσωπά τους, να φτιάξουν τα στέμματα και τα ινδιάνικα καπέλα και να γίνουν όλοι μια υπέροχη παρέα!!! Το πρόγραμμα των παιχνιδιών και των δραστηριοτήτων θα εμπλουτίζεται διαρκώς. Η είσοδος είναι δωρεάν, αρκεί οι συμμετέχοντες να φορούν το καλύτερό τους χαμόγελο και να είναι ή να νιώθουν παιδιά!


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Παρασκευή 27/06:
20:00 Ξυπνάμε την πόλη με την ομάδα κρουστών ''Bloco Cachoeira''
21:00 Qarabağ (μουσικό αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Σταύρο Τσιώλη)
22:00 Αργύρης Μπακιρτζής & Χειμερινοί Κολυμβητές
01:00 Θερινός κινηματογράφος
------------------------------
Σάββατο 28/06:
21:00 Θέατρο σκιών από την ομάδα ''Σκιάς όναρ'' του Δημήτρη Καράογλου: ''Ο Καραγκιόζης drummer''
22:00 Kottarashky & the Rain Dogs (Balkan beat/electronica/jazz από την Βουλγαρία)
01:00 Θερινός κινηματογράφος
------------------------------
Κυριακή 29/06:
19:00 Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού των γιαννιjazz
20:00 Εύα Ιεροπούλου και Family Sound Machine
21:00 The Last 5 Days ''live''
------------------------------
Σάββατο και Κυριακή: 10:00-14:00 και 18:00-21:00:
*** Παιχνιδότοπος
*** Μουσικό εργαστήρι για μικρούς και μεγάλους (Μύθοι και ιστορίες για μουσικά όργανα / μουσικές δραστηριότητες με κρουστά / χώρος μουσικού πειραματισμού)
*** Πάρκο και ζώα: Ενημέρωση-ευαισθητοποίηση από τον Σύλλογο Ζωόφιλων ''Ο Αδέσποτος''
*** Συλλογή φαρμάκων: μαζεύουμε φάρμακα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ή μας έχουν περισσέψει.
------------------------------
Όλο το τριήμερο:
*** Jazzoπάζαρο μεταχειρισμένων ρούχων και παιχνιδιών.

 

πηγή:zougla.gr

Διαβάστηκε 363 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα