ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 - 4:31:43π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
20
Μαΐου

Συναυλία για την ελληνική Προεδρία στην ΕΕ, με την Σόνια Θεοδωρίδου

Κατηγορία Μουσική

Σε μουσική πανδαισία εξελίχθηκε η χθεσινοβραδινή συναυλία «Ελληνική Ανθολογία» με την Ελληνίδα υψίφωνο Σόνια Θεοδωρίδου, που διοργανώθηκε, με την ευκαιρία της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο ιστορικό κτήριο της πρεσβείας της Ελλάδας στη Βιέννη, από τη νέα πρέσβειρα της χώρας μας στην Αυστρία, Χρυσούλα Αλειφέρη.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν αρχηγοί και μέλη ξένων διπλωματικών αποστολών, εκπρόσωποι των διεθνών οργανισμών που εδρεύουν στη Βιέννη, όπως επίσης ο Μητροπολίτης Αυστρίας - Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης, Αρσένιος και οι επικεφαλής των ελληνικών ομογενειακών φορέων.


Η Ελληνίδα υψίφωνος παρουσιάζοντας μια πραγματική ανθολογία γνωστών τραγουδιών των μεγαλύτερων Ελλήνων συνθετών, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζηδάκη, Βασίλη Τσιτσάνη, Σταύρου Ξαρχάκου, Γιάννη Μαρκόπουλου, Ζορζ Μουστακί, Κώστα Γιαννίδη και Διονύση Σαββόπουλου, συνεπήρε το κοινό που για πολλή ώρα τραγουδούσε μαζί της.


Την καλλιτέχνιδα, που είχε αποδεχθεί την πρόσκληση να παρουσιάσει αφιλοκερδώς αυτή τη συναυλία, συνόδευε η «Ορχήστρα Mobile», υπό τη διεύθυνση του μαέστρου και συζύγου της, Θεόδωρου Ορφανίδη, με τον Δαυίδ Ναχμία στο πιάνο.

 


Γεννημένη στη Βέροια, η υψίφωνος Σόνια Θεοδωρίδου σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο «Μανώλης Καλομοίρης» στην τάξη της Καίτης Παπαλεξοπούλου, απ’ όπου αποφοίτησε με διάκριση καθώς, επίσης, και με βραβείο «Αρίστης και Διακεκριμένης Εκτέλεσης».
Κερδίζοντας την υποτροφία «Μαρία Κάλλας» πραγματοποίησε περαιτέρω σπουδές στη Μουσική Ακαδημία της Κολωνίας και αργότερα στο Λονδίνο, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει εμφανισθεί στα σημαντικότερα λυρικά θέατρα και σε φημισμένα Φεστιβάλ της Ευρώπης, δίνοντας πολυάριθμες συναυλίες και ρεσιτάλ τραγουδιού, με το πλούσιο ρεπερτόριό της.
Σημειώνεται, πως η νέα πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστρία, Χρυσούλα Αλειφέρη, είχε επιδώσει την περασμένη εβδομάδα επίσημα τα διαπιστευτήριά της στον Αυστριακό ομοσπονδιακό Πρόεδρο, Χάιντς Φίσερ, ο οποίος είχε απευθύνει ευχές στον ελληνικό λαό για πρόοδο και περαιτέρω ευόδωση των προσπαθειών του να ξεπεράσει την κρίση, όπως επίσης ευχές στην τρέχουσα ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για επιτυχία στο έργο της.


Πηγή:naftemporiki.gr

Διαβάστηκε 400 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα