ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 - 6:10:59μ.μ.

banner468x60

19
Ιουνίου

Ανακαλύφθηκαν αδημοσίευτα ποιήματα του Πάμπλο Νερούδα

Είκοσι αδημοσίευτα ποιήματα του βραβευμένου με Νομπέλ Λογοτεχνίας Χιλιανού ποιητή, Πάμπλο Νερούδα, ανακαλύφθηκαν μέσα σε κούτες, ανάμεσα σε άλλα χειρόγραφά του και πρόκειται να τεθούν σε κυκλοφορία μέσα στο έτος, στη Λατινική Αμερική και το 2015 στην Ισπανία.

Τα ποιήματα ανακάλυψαν μέλη του "Ιδρύματος Πάμπλο Νερούδα", τα οποία συγκέντρωναν χειρόγραφα του ποιητή για τις ανάγκες καταλόγου. Όπως ανακοίνωσε χθες το Ίδρυμα, πιστοποιήθηκε από εμπειρογνώμονες ότι πρόκειται για αυθεντικά έργα του Νερούδα.


Έξι από αυτά έχουν ως θέμα τους την αγάπη, ενώ τα υπόλοιπα έχουν διάφορα θέματα και χρονολογούνται από το 1956 κι έπειτα. Ο Νερούδα, ο σημαντικότερος ποιητής του 20ού αιώνα στη Λατινική Αμερική, πέθανε τον Σεπτέμβριο του 1973.


Είναι διάσημος τόσο για τα γεμάτα πάθος ερωτικά του ποιήματα - η συλλογή για την οποία έγινε περισσότερο γνωστός τιτλοφορείται "Είκοσι ερωτικά ποιήματα και ένα απελπισμένο άσμα" και κυκλοφόρησε το 1924 - όσο και για τις κομμουνιστικές του απόψεις.

Πηγή:newsbomb.gr

 

Διαβάστηκε 220 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα